Exotisch scampipannetje
Exotisch scampipannetje

Exotisch scampipannetje

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 380 kcal
Vet 22.7 g
Koolhydraat 8.6 g
Eiwit 26.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Leg de scampi's 2 min. in heet water, pel en dep droog. Verwijder het darmkanaal (de bruine draad die erg bitter smaakt).

  3. Snij de selder in fijne staafjes.

  4. Snipper de blaadjes citroenmelisse fijn.

  5. Snipper het teentje knoflook en de sjalotten fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de wok en voeg de rijstolie toe. Doe er de fijngesnipperde knoflook en sjalotten en de selderreepjes in. Roerbak gedurende 2 min.

  8. Voeg de tomatenpuree toe en giet er de wijn en 1 dl water bij. Doe er de gemalen kokos bij en kruid met kerrie, pilipili, peper en zout. Dek af en laat 15 min. stoven.

  9. Voeg tot slot ook de (diepgevroren) peultjes, de scampi's, de room en de suiker toe. Laat afgedekt nog 10 min. sudderen.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel het scampipannetje over de borden. Strooi er wat fijngesnipperde citroenmelisse over en dien op met basmatirijst.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Leg de scampi's 2 min. in heet water, pel en dep droog. Verwijder het darmkanaal (de bruine draad die erg bitter smaakt).

  3. Snij de selder in fijne staafjes.

  4. Snipper de blaadjes citroenmelisse fijn.

  5. Snipper het teentje knoflook en de sjalotten fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de wok en voeg de rijstolie toe. Doe er de fijngesnipperde knoflook en sjalotten en de selderreepjes in. Roerbak gedurende 2 min.

  8. Voeg de tomatenpuree toe en giet er de wijn en 1 dl water bij. Doe er de gemalen kokos bij en kruid met kerrie, pilipili, peper en zout. Dek af en laat 15 min. stoven.

  9. Voeg tot slot ook de (diepgevroren) peultjes, de scampi's, de room en de suiker toe. Laat afgedekt nog 10 min. sudderen.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel het scampipannetje over de borden. Strooi er wat fijngesnipperde citroenmelisse over en dien op met basmatirijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 380 kcal
Vet 22.7 g
Koolhydraat 8.6 g
Eiwit 26.9 g

Bekijk het recept digitaal