- Bewaar

- Bewaar
Exotisch scampipannetje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Leg de scampi's 2 min. in heet water, pel en dep droog. Verwijder het darmkanaal (de bruine draad die erg bitter smaakt).
-
Snij de selder in fijne staafjes.
-
Snipper de blaadjes citroenmelisse fijn.
-
Snipper het teentje knoflook en de sjalotten fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit de wok en voeg de rijstolie toe. Doe er de fijngesnipperde knoflook en sjalotten en de selderreepjes in. Roerbak gedurende 2 min.
-
Voeg de tomatenpuree toe en giet er de wijn en 1 dl water bij. Doe er de gemalen kokos bij en kruid met kerrie, pilipili, peper en zout. Dek af en laat 15 min. stoven.
-
Voeg tot slot ook de (diepgevroren) peultjes, de scampi's, de room en de suiker toe. Laat afgedekt nog 10 min. sudderen.
-
Afwerking:
-
Verdeel het scampipannetje over de borden. Strooi er wat fijngesnipperde citroenmelisse over en dien op met basmatirijst.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Leg de scampi's 2 min. in heet water, pel en dep droog. Verwijder het darmkanaal (de bruine draad die erg bitter smaakt).
-
Snij de selder in fijne staafjes.
-
Snipper de blaadjes citroenmelisse fijn.
-
Snipper het teentje knoflook en de sjalotten fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit de wok en voeg de rijstolie toe. Doe er de fijngesnipperde knoflook en sjalotten en de selderreepjes in. Roerbak gedurende 2 min.
-
Voeg de tomatenpuree toe en giet er de wijn en 1 dl water bij. Doe er de gemalen kokos bij en kruid met kerrie, pilipili, peper en zout. Dek af en laat 15 min. stoven.
-
Voeg tot slot ook de (diepgevroren) peultjes, de scampi's, de room en de suiker toe. Laat afgedekt nog 10 min. sudderen.
-
Afwerking:
-
Verdeel het scampipannetje over de borden. Strooi er wat fijngesnipperde citroenmelisse over en dien op met basmatirijst.