- Bewaar

- Bewaar
Exotische brochettes met eend
Onze drankensuggesties
Wijn Château Lafleur de Haute-Serre A.C. Cahors Gecorseerde wijn met een intense donkerrode kleur. Elegant in de neus met een vleugje bloemen en fijne vegetale toetsen. In de mond veel rijp klein fruit en verrassend zachte tannines.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Maak de marinade: plet de korianderbolletjes tussen 2 eetlepels. Mix ze met de tomatenketchup, de rode pepertjes (met pitjes als u pikant verkiest), de gember (geschild en geraspt), de knoflookteentjes, het limoensap en de kokosmelk.
-
Snij elke eendenborstfilet in 3 lange repen en steek op brochettestokjes. Leg de brochettes in de marinade en laat 3 à 4 u marineren in de koelkast.
-
Hak de hazelnoten grof.
-
Snij de wortelen in 3 en dan in reepjes. Kook 10 min. beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en roer er de honing onder. Kruid met komijn, kaneel, peper en zout. Laat afkoelen in de kookpot.
-
Bereiding:
-
Doe het tarwegriesmeel in een grote kom en giet er 4 dl lichtgezouten kokend water over. Laat 7 min. zwellen. Maak los met een vork en meng er 1 eetl. boter door.
-
Meng er de gekruide wortelen onder samen met de hazelnoten, de rucola en het sap van 1/2 limoen. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Bak de eendenbrochettes op een matig warme grill gedurende 2 à 3 min. aan elke kant.
-
Afwerking:
-
Serveer 1 à 2 brochettes per persoon samen met de taboulé en een gemengd slaatje.
Onze drankensuggesties
Wijn Château Lafleur de Haute-Serre A.C. Cahors Gecorseerde wijn met een intense donkerrode kleur. Elegant in de neus met een vleugje bloemen en fijne vegetale toetsen. In de mond veel rijp klein fruit en verrassend zachte tannines.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Maak de marinade: plet de korianderbolletjes tussen 2 eetlepels. Mix ze met de tomatenketchup, de rode pepertjes (met pitjes als u pikant verkiest), de gember (geschild en geraspt), de knoflookteentjes, het limoensap en de kokosmelk.
-
Snij elke eendenborstfilet in 3 lange repen en steek op brochettestokjes. Leg de brochettes in de marinade en laat 3 à 4 u marineren in de koelkast.
-
Hak de hazelnoten grof.
-
Snij de wortelen in 3 en dan in reepjes. Kook 10 min. beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en roer er de honing onder. Kruid met komijn, kaneel, peper en zout. Laat afkoelen in de kookpot.
-
Bereiding:
-
Doe het tarwegriesmeel in een grote kom en giet er 4 dl lichtgezouten kokend water over. Laat 7 min. zwellen. Maak los met een vork en meng er 1 eetl. boter door.
-
Meng er de gekruide wortelen onder samen met de hazelnoten, de rucola en het sap van 1/2 limoen. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Bak de eendenbrochettes op een matig warme grill gedurende 2 à 3 min. aan elke kant.
-
Afwerking:
-
Serveer 1 à 2 brochettes per persoon samen met de taboulé en een gemengd slaatje.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Château Lafleur de Haute-Serre A.C. Cahors Gecorseerde wijn met een intense donkerrode kleur. Elegant in de neus met een vleugje bloemen en fijne vegetale toetsen. In de mond veel rijp klein fruit en verrassend zachte tannines.