Exotische broodpudding

Exotische broodpudding

Ontbijt
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1335 kj
Energie 319 kcal
Vet 11.9 g
Verzadigd vet 2 g
Koolhydraat 43.6 g
Suiker 23.7 g
Vezel 1.6 g
Eiwit 8.7 g
Zout 0.6 g
natrium 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd)

  3. Laat de mangoblokjes oppervlakkig ontdooien.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 175 °C.

  6. Breek intussen het brood in grove stukken boven een grote kom.

  7. Warm de melk lichtjes op en roer er de suiker onder. Voeg de koffie toe en giet alles over het brood. Prak met een vork tot een gladde massa. Breng eventueel op smaak met een snuifje kaneel.

  8. Snij de oppervlakkig ontdooide mangoblokjes in kleinere stukjes en hak de hazelnoten grof. Meng onder de broodpudding.

  9. Klop de eieren los met een vork en meng ze ook onder de broodpudding. Giet alles in een ronde cakevorm en zet ± 55 min. in de vorverwarmde oven.

  10. Afwerking:
  11. Serveer de broodpudding lauw of koud en bestrooi net voor het opdienen met de bloemsuiker.

Tip

- Hoe harder het brood, hoe beter de broodpudding. Ook de korsten mag u gebruiken. Laat ze iets langer weken in de melk, zodat ze helemaal zacht worden. - Vervang enkele sneetjes brood door stukjes peperkoek. - Vervang de hazelnoten door amandelschilfers.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd)

  3. Laat de mangoblokjes oppervlakkig ontdooien.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 175 °C.

  6. Breek intussen het brood in grove stukken boven een grote kom.

  7. Warm de melk lichtjes op en roer er de suiker onder. Voeg de koffie toe en giet alles over het brood. Prak met een vork tot een gladde massa. Breng eventueel op smaak met een snuifje kaneel.

  8. Snij de oppervlakkig ontdooide mangoblokjes in kleinere stukjes en hak de hazelnoten grof. Meng onder de broodpudding.

  9. Klop de eieren los met een vork en meng ze ook onder de broodpudding. Giet alles in een ronde cakevorm en zet ± 55 min. in de vorverwarmde oven.

  10. Afwerking:
  11. Serveer de broodpudding lauw of koud en bestrooi net voor het opdienen met de bloemsuiker.

Tip

- Hoe harder het brood, hoe beter de broodpudding. Ook de korsten mag u gebruiken. Laat ze iets langer weken in de melk, zodat ze helemaal zacht worden. - Vervang enkele sneetjes brood door stukjes peperkoek. - Vervang de hazelnoten door amandelschilfers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1335 kj
Energie 319 kcal
Vet 11.9 g
Verzadigd vet 2 g
Koolhydraat 43.6 g
Suiker 23.7 g
Vezel 1.6 g
Eiwit 8.7 g
Zout 0.6 g
natrium 0.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

andere Nescafé Cappuccino

Bekijk het recept digitaal