Exotische granola met yoghurt

Exotische granola met yoghurt

Ontbijt
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 357 kcal
Vet 13.2 g
Koolhydraat 46.1 g
Eiwit 13 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 150 °C.

  3. Laat de ananas- en mangoblokjes oppervlakkig ontdooien.

  4. Hak de notenmengeling grof.

  5. Meng de ahornsiroop met de vanillesuiker en de olie. Roer er de havermout, de sesamzaadjes en de gehakte noten onder.

  6. Giet de mengeling uit op een bakplaat met bakpapier. Bak 15 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven.

  7. Bestrooi met de gemalen kokosnoot en de zachte veenbessen, en roer met een lepel onder de granola. Zet opnieuw 15 min. in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  8. Snij ondertussen de ananas- en mangoblokjes in kleinere stukjes.

  9. Afwerking:
  10. Verdeel wat ananas- en mangoblokjes over 4 glazen en lepel er wat yoghurt over. Bestrooi met de gebakken muesli. Herhaal dit zodat u mooie laagjes krijgt in het glas.

Tip

Een restje gebakken muesli? Geen probleem: eens afgekoeld kan u hem nog 1 à 2 weken afgedekt en luchtdicht bewaren op een droge plek.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 150 °C.

  3. Laat de ananas- en mangoblokjes oppervlakkig ontdooien.

  4. Hak de notenmengeling grof.

  5. Meng de ahornsiroop met de vanillesuiker en de olie. Roer er de havermout, de sesamzaadjes en de gehakte noten onder.

  6. Giet de mengeling uit op een bakplaat met bakpapier. Bak 15 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven.

  7. Bestrooi met de gemalen kokosnoot en de zachte veenbessen, en roer met een lepel onder de granola. Zet opnieuw 15 min. in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  8. Snij ondertussen de ananas- en mangoblokjes in kleinere stukjes.

  9. Afwerking:
  10. Verdeel wat ananas- en mangoblokjes over 4 glazen en lepel er wat yoghurt over. Bestrooi met de gebakken muesli. Herhaal dit zodat u mooie laagjes krijgt in het glas.

Tip

Een restje gebakken muesli? Geen probleem: eens afgekoeld kan u hem nog 1 à 2 weken afgedekt en luchtdicht bewaren op een droge plek.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 357 kcal
Vet 13.2 g
Koolhydraat 46.1 g
Eiwit 13 g
Combineer

Onze drankensuggesties

andere Graindor Cerrado

Bekijk het recept digitaal