- Bewaar

- Bewaar
Exotische kippenbrochette met pindasaus
Onze drankensuggesties
Wijn Richard Hamilton Jette's Viognier McLaren Vale - Australië Wijn Gewurztraminer Cuvée Réserve Caves de Bennwihr A.C. Alsace
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Boen de aardappelen schoon en leg ze in een ovenschaal. Bak ze 50 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Draai ze halverwege om.
-
Laat diepgevroren kipfilets oppervlakkig ontdooien. Snij in stukken van 2 bij 3 cm.
-
Snij de halve ananas in de lengte in 4 en elk stuk in driehoekjes van 1,5 cm dik.
-
Steek de stukken kip op spiesen afgewisseld met stukjes ananas en kerstomaatjes.
-
Snipper de sjalot en de koriander fijn.
-
Snij de tomaten in stukjes.
-
Snij de komkommers en radijzen in schijfjes.
-
Bereiding:
-
Breng de azijn samen met de rietsuiker en een snuifje zout zachtjes aan de kook tot alle suiker is opgelost. Laat afkoelen.
-
Voor de saus: doe de tomatenstukjes samen met de sjalot, het limoen-sap, de pindakaas, de ketchup, de kokosmelk en de sojasaus in een steelpan, en laat 10 min. al roerend sudderen op een zacht vuurtje. Kruid met paprikapoeder, kaneel en peper. Hou warm.
-
Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kippen-brochettes gedurende 4 à 5 min. langs elke kant.
-
Meng de komkommer met de radijsjes en de azijn-suikermengeling. Bestrooi met de koriander.
-
Afwerking:
-
Serveer de kippenbrochettes met de zoetzure komkommersalade, de zoete aardappelen en de pindasaus.
Onze drankensuggesties
Wijn Richard Hamilton Jette's Viognier McLaren Vale - Australië Wijn Gewurztraminer Cuvée Réserve Caves de Bennwihr A.C. Alsace
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Boen de aardappelen schoon en leg ze in een ovenschaal. Bak ze 50 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Draai ze halverwege om.
-
Laat diepgevroren kipfilets oppervlakkig ontdooien. Snij in stukken van 2 bij 3 cm.
-
Snij de halve ananas in de lengte in 4 en elk stuk in driehoekjes van 1,5 cm dik.
-
Steek de stukken kip op spiesen afgewisseld met stukjes ananas en kerstomaatjes.
-
Snipper de sjalot en de koriander fijn.
-
Snij de tomaten in stukjes.
-
Snij de komkommers en radijzen in schijfjes.
-
Bereiding:
-
Breng de azijn samen met de rietsuiker en een snuifje zout zachtjes aan de kook tot alle suiker is opgelost. Laat afkoelen.
-
Voor de saus: doe de tomatenstukjes samen met de sjalot, het limoen-sap, de pindakaas, de ketchup, de kokosmelk en de sojasaus in een steelpan, en laat 10 min. al roerend sudderen op een zacht vuurtje. Kruid met paprikapoeder, kaneel en peper. Hou warm.
-
Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kippen-brochettes gedurende 4 à 5 min. langs elke kant.
-
Meng de komkommer met de radijsjes en de azijn-suikermengeling. Bestrooi met de koriander.
-
Afwerking:
-
Serveer de kippenbrochettes met de zoetzure komkommersalade, de zoete aardappelen en de pindasaus.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Richard Hamilton Jette's Viognier McLaren Vale - Australië Wijn Gewurztraminer Cuvée Réserve Caves de Bennwihr A.C. Alsace