Exotische kippenbrochette met pindasaus
Exotische kippenbrochette met pindasaus

Exotische kippenbrochette met pindasaus

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 333 kcal
Vet 24.3 g
Verzadigd vet 15.1 g
Koolhydraat 14 g
Suiker 11.2 g
Vezel 2 g
Eiwit 13.7 g
Zout 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Boen de aardappelen schoon en leg ze in een ovenschaal. Bak ze 50 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Draai ze halverwege om.

  3. Laat diepgevroren kipfilets oppervlakkig ontdooien. Snij in stukken van 2 bij 3 cm.

  4. Snij de halve ananas in de lengte in 4 en elk stuk in driehoekjes van 1,5 cm dik.

  5. Steek de stukken kip op spiesen afgewisseld met stukjes ananas en kerstomaatjes.

  6. Snipper de sjalot en de koriander fijn.

  7. Snij de tomaten in stukjes.

  8. Snij de komkommers en radijzen in schijfjes.

  9. Bereiding:
  10. Breng de azijn samen met de rietsuiker en een snuifje zout zachtjes aan de kook tot alle suiker is opgelost. Laat afkoelen.

  11. Voor de saus: doe de tomatenstukjes samen met de sjalot, het limoen-sap, de pindakaas, de ketchup, de kokosmelk en de sojasaus in een steelpan, en laat 10 min. al roerend sudderen op een zacht vuurtje. Kruid met paprikapoeder, kaneel en peper. Hou warm.

  12. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kippen-brochettes gedurende 4 à 5 min. langs elke kant.

  13. Meng de komkommer met de radijsjes en de azijn-suikermengeling. Bestrooi met de koriander.

  14. Afwerking:
  15. Serveer de kippenbrochettes met de zoetzure komkommersalade, de zoete aardappelen en de pindasaus.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Boen de aardappelen schoon en leg ze in een ovenschaal. Bak ze 50 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Draai ze halverwege om.

  3. Laat diepgevroren kipfilets oppervlakkig ontdooien. Snij in stukken van 2 bij 3 cm.

  4. Snij de halve ananas in de lengte in 4 en elk stuk in driehoekjes van 1,5 cm dik.

  5. Steek de stukken kip op spiesen afgewisseld met stukjes ananas en kerstomaatjes.

  6. Snipper de sjalot en de koriander fijn.

  7. Snij de tomaten in stukjes.

  8. Snij de komkommers en radijzen in schijfjes.

  9. Bereiding:
  10. Breng de azijn samen met de rietsuiker en een snuifje zout zachtjes aan de kook tot alle suiker is opgelost. Laat afkoelen.

  11. Voor de saus: doe de tomatenstukjes samen met de sjalot, het limoen-sap, de pindakaas, de ketchup, de kokosmelk en de sojasaus in een steelpan, en laat 10 min. al roerend sudderen op een zacht vuurtje. Kruid met paprikapoeder, kaneel en peper. Hou warm.

  12. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kippen-brochettes gedurende 4 à 5 min. langs elke kant.

  13. Meng de komkommer met de radijsjes en de azijn-suikermengeling. Bestrooi met de koriander.

  14. Afwerking:
  15. Serveer de kippenbrochettes met de zoetzure komkommersalade, de zoete aardappelen en de pindasaus.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 333 kcal
Vet 24.3 g
Verzadigd vet 15.1 g
Koolhydraat 14 g
Suiker 11.2 g
Vezel 2 g
Eiwit 13.7 g
Zout 0.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Richard Hamilton Jette's Viognier McLaren Vale - Australië Wijn Gewurztraminer Cuvée Réserve Caves de Bennwihr A.C. Alsace

Bekijk het recept digitaal