Exotische parelcouscoussalade met kippenpilons
Exotische parelcouscoussalade met kippenpilons

Exotische parelcouscoussalade met kippenpilons

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 603 kcal
Vet 26.8 g
Verzadigd vet 7.7 g
Koolhydraat 54.5 g
Suiker 19.3 g
Vezel 3.2 g
Eiwit 34.5 g
Zout 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pers de sinaasappel. Meng er de sojasaus, de honing en het sesamzaad onder. Laat de kip hierin marineren.

  3. Snij de ongeschilde minikomkommers in schijfjes.

  4. Laat de ananasstukjes uitlekken.

  5. Bereiding:
  6. Kook de parelcouscous in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  7. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie samen met de boter in een pan. Bak de kip 15 à 20 min. afgedekt. Draai regelmatig om. Blus de pan met de marinade en laat inkoken tot een stroperige saus.

  8. Meng de couscous met de komkommer, de ananas en de rucola. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout.

Tip

Maak de kippenpilons eens klaar op de BBQ. Heerlijk gegrild! Of vervang de kip door kippenblokjes. Lekker als lunch om mee te nemen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pers de sinaasappel. Meng er de sojasaus, de honing en het sesamzaad onder. Laat de kip hierin marineren.

  3. Snij de ongeschilde minikomkommers in schijfjes.

  4. Laat de ananasstukjes uitlekken.

  5. Bereiding:
  6. Kook de parelcouscous in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  7. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie samen met de boter in een pan. Bak de kip 15 à 20 min. afgedekt. Draai regelmatig om. Blus de pan met de marinade en laat inkoken tot een stroperige saus.

  8. Meng de couscous met de komkommer, de ananas en de rucola. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout.

Tip

Maak de kippenpilons eens klaar op de BBQ. Heerlijk gegrild! Of vervang de kip door kippenblokjes. Lekker als lunch om mee te nemen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 603 kcal
Vet 26.8 g
Verzadigd vet 7.7 g
Koolhydraat 54.5 g
Suiker 19.3 g
Vezel 3.2 g
Eiwit 34.5 g
Zout 1.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Inycon Sicilië - Italië

Bekijk het recept digitaal