- Bewaar

- Bewaar
Exotische parelcouscoussalade met kippenpilons
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Inycon Sicilië - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Pers de sinaasappel. Meng er de sojasaus, de honing en het sesamzaad onder. Laat de kip hierin marineren.
-
Snij de ongeschilde minikomkommers in schijfjes.
-
Laat de ananasstukjes uitlekken.
-
Bereiding:
-
Kook de parelcouscous in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie samen met de boter in een pan. Bak de kip 15 à 20 min. afgedekt. Draai regelmatig om. Blus de pan met de marinade en laat inkoken tot een stroperige saus.
-
Meng de couscous met de komkommer, de ananas en de rucola. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout.
Maak de kippenpilons eens klaar op de BBQ. Heerlijk gegrild! Of vervang de kip door kippenblokjes. Lekker als lunch om mee te nemen.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Inycon Sicilië - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Pers de sinaasappel. Meng er de sojasaus, de honing en het sesamzaad onder. Laat de kip hierin marineren.
-
Snij de ongeschilde minikomkommers in schijfjes.
-
Laat de ananasstukjes uitlekken.
-
Bereiding:
-
Kook de parelcouscous in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie samen met de boter in een pan. Bak de kip 15 à 20 min. afgedekt. Draai regelmatig om. Blus de pan met de marinade en laat inkoken tot een stroperige saus.
-
Meng de couscous met de komkommer, de ananas en de rucola. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout.
Maak de kippenpilons eens klaar op de BBQ. Heerlijk gegrild! Of vervang de kip door kippenblokjes. Lekker als lunch om mee te nemen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Inycon Sicilië - Italië