- Bewaar

- Bewaar
Exotische rijst met kalkoen
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de uien fijn.
-
Snij de courgettes in blokjes van 1 cm.
-
Rasp de schil van 1 limoen (zonder het witte gedeelte) en pers de 3 limoenen uit.
-
Snij de kalkoenfilets (oppervlakkig ontdooid) in gelijke blokjes van 2 cm.
-
Hak de macadamianoten grof.
-
Bereiding:
-
Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd zie verpakking). Giet af.
-
Verhit intussen de olijfolie in een grote kookpot en bak de kalkoenenblokjes langs alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de fijngesnipperde uien en de courgetteblokjes toe en overgiet met het limoensap. Laat 10 min. sudderen.
-
Giet er de kokosmelk over en kruid met kerriepoeder, peper en zout. Laat nog 15 min. sudderen op een zacht vuur. Roer af en toe zodat de bereiding niet aanbakt.
-
Voeg de uitgelekte rijst en de gehakte macadamianoten toe.
-
Afwerking:
-
Verdeel de exotische rijst met kalkoen in kommetjes en werk af met de limoenschil.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de uien fijn.
-
Snij de courgettes in blokjes van 1 cm.
-
Rasp de schil van 1 limoen (zonder het witte gedeelte) en pers de 3 limoenen uit.
-
Snij de kalkoenfilets (oppervlakkig ontdooid) in gelijke blokjes van 2 cm.
-
Hak de macadamianoten grof.
-
Bereiding:
-
Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd zie verpakking). Giet af.
-
Verhit intussen de olijfolie in een grote kookpot en bak de kalkoenenblokjes langs alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de fijngesnipperde uien en de courgetteblokjes toe en overgiet met het limoensap. Laat 10 min. sudderen.
-
Giet er de kokosmelk over en kruid met kerriepoeder, peper en zout. Laat nog 15 min. sudderen op een zacht vuur. Roer af en toe zodat de bereiding niet aanbakt.
-
Voeg de uitgelekte rijst en de gehakte macadamianoten toe.
-
Afwerking:
-
Verdeel de exotische rijst met kalkoen in kommetjes en werk af met de limoenschil.