Exotische rijst met kalkoen
Exotische rijst met kalkoen

Exotische rijst met kalkoen

Hoofdgerecht
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 599 kcal
Vet 24.8 g
Koolhydraat 54.7 g
Eiwit 40.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de uien fijn.

  3. Snij de courgettes in blokjes van 1 cm.

  4. Rasp de schil van 1 limoen (zonder het witte gedeelte) en pers de 3 limoenen uit.

  5. Snij de kalkoenfilets (oppervlakkig ontdooid) in gelijke blokjes van 2 cm.

  6. Hak de macadamianoten grof.

  7. Bereiding:
  8. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd zie verpakking). Giet af.

  9. Verhit intussen de olijfolie in een grote kookpot en bak de kalkoenenblokjes langs alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  10. Voeg de fijngesnipperde uien en de courgetteblokjes toe en overgiet met het limoensap. Laat 10 min. sudderen.

  11. Giet er de kokosmelk over en kruid met kerriepoeder, peper en zout. Laat nog 15 min. sudderen op een zacht vuur. Roer af en toe zodat de bereiding niet aanbakt.

  12. Voeg de uitgelekte rijst en de gehakte macadamianoten toe.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de exotische rijst met kalkoen in kommetjes en werk af met de limoenschil.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de uien fijn.

  3. Snij de courgettes in blokjes van 1 cm.

  4. Rasp de schil van 1 limoen (zonder het witte gedeelte) en pers de 3 limoenen uit.

  5. Snij de kalkoenfilets (oppervlakkig ontdooid) in gelijke blokjes van 2 cm.

  6. Hak de macadamianoten grof.

  7. Bereiding:
  8. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd zie verpakking). Giet af.

  9. Verhit intussen de olijfolie in een grote kookpot en bak de kalkoenenblokjes langs alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  10. Voeg de fijngesnipperde uien en de courgetteblokjes toe en overgiet met het limoensap. Laat 10 min. sudderen.

  11. Giet er de kokosmelk over en kruid met kerriepoeder, peper en zout. Laat nog 15 min. sudderen op een zacht vuur. Roer af en toe zodat de bereiding niet aanbakt.

  12. Voeg de uitgelekte rijst en de gehakte macadamianoten toe.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de exotische rijst met kalkoen in kommetjes en werk af met de limoenschil.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 599 kcal
Vet 24.8 g
Koolhydraat 54.7 g
Eiwit 40.1 g

Bekijk het recept digitaal