Exotische rijstsalade
Exotische rijstsalade

Exotische rijstsalade

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 780 kcal
Vet 45.8 g
Koolhydraat 65.8 g
Eiwit 26.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Klop de mayonaise en de extra lichte room tot een luchtige dressing. Kruid met peper en zout.

  3. Doe de rijst in een maatbeker om het volume na te kijken. Haal de rijst eruit, doe de kokosmelk erin en leng aan met water tot u tweemaal het volume van de rijst bekomt.

  4. Laat diepgevroren garnalen open gespreid op keukenpapier ± 10 min. ontdooien. Dep goed droog.

  5. Bereiding:
  6. Breng de kokosmelk en het water aan de kook. Voeg de rijst toe en laat afgedekt gaar koken. Roer geregeld om zodat de rijst niet aanbakt. Doe de rijst in een ruime kom en zet die in een grote kom water. Roer regelmatig om zodat de rijst snel afkoelt. Maak de rijst los met een vork.

  7. Snij intussen het wit van de prei en een klein deel van het groen in fijne ringen (? 3 mm).

  8. Snipper de sjalot fijn.

  9. Snij de avocado in twee en verwijder de pit. Schil de twee helften en verdeel in blokjes. Besprenkel onmiddellijk met citroensap om verkleuring te voorkomen. Roer om.

  10. Schil de kiwi's en snij in kleine blokjes.

  11. Snij de gerookte zalm in hapklare stukjes.

  12. Voeg de versneden prei, sjalot, avocado, kiwi en zalm met de garnalen en de rozijnen bij de rijst. Schep zorgvuldig om en kruid met peper en zout.

  13. Voeg de helft van de dressing toe en meng voorzichtig.

  14. Afwerking:
  15. Schik de rijstsalade op een bedje van eikenbladsla in aparte borden of op een schotel. Geef de rest van de dressing er apart bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Klop de mayonaise en de extra lichte room tot een luchtige dressing. Kruid met peper en zout.

  3. Doe de rijst in een maatbeker om het volume na te kijken. Haal de rijst eruit, doe de kokosmelk erin en leng aan met water tot u tweemaal het volume van de rijst bekomt.

  4. Laat diepgevroren garnalen open gespreid op keukenpapier ± 10 min. ontdooien. Dep goed droog.

  5. Bereiding:
  6. Breng de kokosmelk en het water aan de kook. Voeg de rijst toe en laat afgedekt gaar koken. Roer geregeld om zodat de rijst niet aanbakt. Doe de rijst in een ruime kom en zet die in een grote kom water. Roer regelmatig om zodat de rijst snel afkoelt. Maak de rijst los met een vork.

  7. Snij intussen het wit van de prei en een klein deel van het groen in fijne ringen (? 3 mm).

  8. Snipper de sjalot fijn.

  9. Snij de avocado in twee en verwijder de pit. Schil de twee helften en verdeel in blokjes. Besprenkel onmiddellijk met citroensap om verkleuring te voorkomen. Roer om.

  10. Schil de kiwi's en snij in kleine blokjes.

  11. Snij de gerookte zalm in hapklare stukjes.

  12. Voeg de versneden prei, sjalot, avocado, kiwi en zalm met de garnalen en de rozijnen bij de rijst. Schep zorgvuldig om en kruid met peper en zout.

  13. Voeg de helft van de dressing toe en meng voorzichtig.

  14. Afwerking:
  15. Schik de rijstsalade op een bedje van eikenbladsla in aparte borden of op een schotel. Geef de rest van de dressing er apart bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 780 kcal
Vet 45.8 g
Koolhydraat 65.8 g
Eiwit 26.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château La France (wit) A.C. Bordeaux Blanc Wijn Een witte bordeaux: droog en nerveus. Met een aangenaam aroma en een subtiel boeket, typisch voor sauvignon blanc. Wijn Mâcon-Chardonnay A.C. Cave de l'Aurore Wijn Droge en fruitige witte bourgogne met een heerlijke bloemetjesneus en een volle en ronde smaak.

Bekijk het recept digitaal