Falafel en bulgurslaatje met tomaat en bloemkool
Falafel en bulgurslaatje met tomaat en bloemkool

Falafel en bulgurslaatje met tomaat en bloemkool

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 585 kcal
Vet 18.7 g
Verzadigd vet 2.6 g
Koolhydraat 77.5 g
Suiker 9.9 g
Vezel 15.7 g
Eiwit 18.7 g
Zout 1.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.

    Snij de trostomaten in 4 of in 6, naargelang de dikte. Snipper de rode ui en de munt fijn.

  2. Kook de bulgur gaar in lichtgezouten water (instructies: zie verpakking). Meng er de laatste minuten de diepgevroren bloemkoolrijst onder. Giet af.

  3. Verhit intussen de helft van de olijfolie in een pan en bak de falafels 5 min. aan alle kanten goudbruin op een zacht vuur.

  4. Meng de rest van de olijfolie, het citroensap, de munt, de ui en de tomaten onder de bulgur en kruid met peper en zout

  5. Verdeel het bulgurslaatje over de borden en schik er de falafels op.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.

    Snij de trostomaten in 4 of in 6, naargelang de dikte. Snipper de rode ui en de munt fijn.

  2. Kook de bulgur gaar in lichtgezouten water (instructies: zie verpakking). Meng er de laatste minuten de diepgevroren bloemkoolrijst onder. Giet af.

  3. Verhit intussen de helft van de olijfolie in een pan en bak de falafels 5 min. aan alle kanten goudbruin op een zacht vuur.

  4. Meng de rest van de olijfolie, het citroensap, de munt, de ui en de tomaten onder de bulgur en kruid met peper en zout

  5. Verdeel het bulgurslaatje over de borden en schik er de falafels op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 585 kcal
Vet 18.7 g
Verzadigd vet 2.6 g
Koolhydraat 77.5 g
Suiker 9.9 g
Vezel 15.7 g
Eiwit 18.7 g
Zout 1.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Mâcon-Villages A.O.P. 'Grande Réserve' Cave de Viré

Bekijk het recept digitaal