- Bewaar
- Bewaar
Falafel met parelcouscous en geroosterde pastinaak en wortel
Onze drankensuggesties
Wijn Vallon des Glauges A.O.P. Coteaux d’Aix-en-Provence Bier Leffe Winterbier Donker abdijbier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
35 min.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Schil de wortelen en de pastinaken. Snij de wortelen in de lengte in 2 en de pastinaken in lange repen die even breed zijn als de wortelen. Schik de groenten op een bakplaat met bakpapier en meng er de honing, de komijn en de helft van de olijfolie onder. Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven. Draai de wortelen tussendoor eens om.
-
Kook intussen de parelcouscous in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Hak de pistachenoten fijn.
-
Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de falafelballetjes 5 min. aan alle kanten goudbruin op een matig vuur.
-
Meng de parelcouscous onder de wortel en de pastinaak en kruid met peper en zout. Verdeel over de borden. Schik er de falafelballetjes rond en lepel er wat honing-mosterdvinaigrette over. Bestrooi met de pistachenoten.
Onze drankensuggesties
Wijn Vallon des Glauges A.O.P. Coteaux d’Aix-en-Provence Bier Leffe Winterbier Donker abdijbier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
35 min.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Schil de wortelen en de pastinaken. Snij de wortelen in de lengte in 2 en de pastinaken in lange repen die even breed zijn als de wortelen. Schik de groenten op een bakplaat met bakpapier en meng er de honing, de komijn en de helft van de olijfolie onder. Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven. Draai de wortelen tussendoor eens om.
-
Kook intussen de parelcouscous in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Hak de pistachenoten fijn.
-
Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de falafelballetjes 5 min. aan alle kanten goudbruin op een matig vuur.
-
Meng de parelcouscous onder de wortel en de pastinaak en kruid met peper en zout. Verdeel over de borden. Schik er de falafelballetjes rond en lepel er wat honing-mosterdvinaigrette over. Bestrooi met de pistachenoten.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Vallon des Glauges A.O.P. Coteaux d’Aix-en-Provence Bier Leffe Winterbier Donker abdijbier