- Bewaar

- Bewaar
Falafel met stoofpotje van aubergine en kikkererwten
Onze drankensuggesties
Bier Moinette Blond Speciaalbier Wijn Domaine de Tamary `Les Terrasses' A.O.P. Côtes de Provence
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Snipper de ui en het knoflook fijn en snij de selder in kleine blokjes.
-
Snij de aubergines in blokjes van 2 cm.
-
Plet de korianderbolletjes tussen 2 lepels.
-
Snipper de steeltjes van de koriander en platte peterselie fijn, en de blaadjes grof.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui, het knoflook en de selderblokjes glazig.
-
Voeg de gehakte peterselie- en koriandersteeltjes, de cayennepeper, de komijnzaadjes en de geplette korianderbolletjes toe en roerbak enkele min.
-
Voeg de aubergineblokjes, de tomatenstukjes en 3 dl water toe. Laat 20 min. sudderen op een zacht vuur. Voeg 5 min. voor het einde van de gaartijd de uitgelekte kikkererwten toe.
-
Kruid ondertussen de yoghurt met zwarte peper en zout. Voeg 1 eetl. olijfolie toe en meng er de helft van de grofgehakte peterselie- en korianderblaadjes onder.
-
Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de diepgevroren falafelballetjes 5 à 10 min. goudbruin.
-
Kruid het stoofpotje naar smaak met zwarte peper en zout en werk af met de rest van de groene kruiden.
-
Afwerking:
-
Serveer de falafelballetjes met het stoofpotje en het yoghurtsausje.
Onze drankensuggesties
Bier Moinette Blond Speciaalbier Wijn Domaine de Tamary `Les Terrasses' A.O.P. Côtes de Provence
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Snipper de ui en het knoflook fijn en snij de selder in kleine blokjes.
-
Snij de aubergines in blokjes van 2 cm.
-
Plet de korianderbolletjes tussen 2 lepels.
-
Snipper de steeltjes van de koriander en platte peterselie fijn, en de blaadjes grof.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui, het knoflook en de selderblokjes glazig.
-
Voeg de gehakte peterselie- en koriandersteeltjes, de cayennepeper, de komijnzaadjes en de geplette korianderbolletjes toe en roerbak enkele min.
-
Voeg de aubergineblokjes, de tomatenstukjes en 3 dl water toe. Laat 20 min. sudderen op een zacht vuur. Voeg 5 min. voor het einde van de gaartijd de uitgelekte kikkererwten toe.
-
Kruid ondertussen de yoghurt met zwarte peper en zout. Voeg 1 eetl. olijfolie toe en meng er de helft van de grofgehakte peterselie- en korianderblaadjes onder.
-
Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de diepgevroren falafelballetjes 5 à 10 min. goudbruin.
-
Kruid het stoofpotje naar smaak met zwarte peper en zout en werk af met de rest van de groene kruiden.
-
Afwerking:
-
Serveer de falafelballetjes met het stoofpotje en het yoghurtsausje.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Moinette Blond Speciaalbier Wijn Domaine de Tamary `Les Terrasses' A.O.P. Côtes de Provence