Falafel met stoofpotje van aubergine en kikkererwten
Falafel met stoofpotje van aubergine en kikkererwten

Falafel met stoofpotje van aubergine en kikkererwten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 470 kcal
Vet 22 g
Koolhydraat 44.9 g
Eiwit 15.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snipper de ui en het knoflook fijn en snij de selder in kleine blokjes.

  4. Snij de aubergines in blokjes van 2 cm.

  5. Plet de korianderbolletjes tussen 2 lepels.

  6. Snipper de steeltjes van de koriander en platte peterselie fijn, en de blaadjes grof.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui, het knoflook en de selderblokjes glazig.

  9. Voeg de gehakte peterselie- en koriandersteeltjes, de cayennepeper, de komijnzaadjes en de geplette korianderbolletjes toe en roerbak enkele min.

  10. Voeg de aubergineblokjes, de tomatenstukjes en 3 dl water toe. Laat 20 min. sudderen op een zacht vuur. Voeg 5 min. voor het einde van de gaartijd de uitgelekte kikkererwten toe.

  11. Kruid ondertussen de yoghurt met zwarte peper en zout. Voeg 1 eetl. olijfolie toe en meng er de helft van de grofgehakte peterselie- en korianderblaadjes onder.

  12. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de diepgevroren falafelballetjes 5 à 10 min. goudbruin.

  13. Kruid het stoofpotje naar smaak met zwarte peper en zout en werk af met de rest van de groene kruiden.

  14. Afwerking:
  15. Serveer de falafelballetjes met het stoofpotje en het yoghurtsausje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snipper de ui en het knoflook fijn en snij de selder in kleine blokjes.

  4. Snij de aubergines in blokjes van 2 cm.

  5. Plet de korianderbolletjes tussen 2 lepels.

  6. Snipper de steeltjes van de koriander en platte peterselie fijn, en de blaadjes grof.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui, het knoflook en de selderblokjes glazig.

  9. Voeg de gehakte peterselie- en koriandersteeltjes, de cayennepeper, de komijnzaadjes en de geplette korianderbolletjes toe en roerbak enkele min.

  10. Voeg de aubergineblokjes, de tomatenstukjes en 3 dl water toe. Laat 20 min. sudderen op een zacht vuur. Voeg 5 min. voor het einde van de gaartijd de uitgelekte kikkererwten toe.

  11. Kruid ondertussen de yoghurt met zwarte peper en zout. Voeg 1 eetl. olijfolie toe en meng er de helft van de grofgehakte peterselie- en korianderblaadjes onder.

  12. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de diepgevroren falafelballetjes 5 à 10 min. goudbruin.

  13. Kruid het stoofpotje naar smaak met zwarte peper en zout en werk af met de rest van de groene kruiden.

  14. Afwerking:
  15. Serveer de falafelballetjes met het stoofpotje en het yoghurtsausje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 470 kcal
Vet 22 g
Koolhydraat 44.9 g
Eiwit 15.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Moinette Blond Speciaalbier Wijn Domaine de Tamary `Les Terrasses' A.O.P. Côtes de Provence

Bekijk het recept digitaal