Falafels met zoeteaardappelpuree en fruitig spruitenslaatje
Falafels met zoeteaardappelpuree en fruitig spruitenslaatje

Falafels met zoeteaardappelpuree en fruitig spruitenslaatje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 574 kcal
Vet 29.9 g
Verzadigd vet 3.9 g
Koolhydraat 55.4 g
Suiker 10.3 g
Vezel 15.3 g
Eiwit 13 g
Zout 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Schil de zoete aardappelen en snij in stukken.

  4. Verwijder het voetje van de spruitjes en snij heel fijn of rasp ze.

  5. Hak de hazelnoten grof.

  6. Pers de limoen.

  7. Snij het vruchtvlees van de avocado in dunne plakjes. Besprenkel met het limoensap.

  8. Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees met een scherp mesje en snij de partjes van tussen de vliesjes. Doe dat boven een kom en vang het sap op.

  9. Bereiding:
  10. Kook de zoete aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en stamp fijn. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Meng intussen de spruitjes met de veldsla en de radijsscheuten. Breng op smaak met 2 eetl. olijfolie, de witte balsamicoazijn en het sinaasappelsap. Kruid goed met zwarte peper en zout.

  12. Voeg de avocado en de sinaasappel toe aan de spruitjessalade en bestrooi met de granaatappelpitten en de hazelnoten.

  13. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de falafels ± 6 min.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de puree over de borden, leg er de falafels op en serveer met de spruitjessalade.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Schil de zoete aardappelen en snij in stukken.

  4. Verwijder het voetje van de spruitjes en snij heel fijn of rasp ze.

  5. Hak de hazelnoten grof.

  6. Pers de limoen.

  7. Snij het vruchtvlees van de avocado in dunne plakjes. Besprenkel met het limoensap.

  8. Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees met een scherp mesje en snij de partjes van tussen de vliesjes. Doe dat boven een kom en vang het sap op.

  9. Bereiding:
  10. Kook de zoete aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en stamp fijn. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Meng intussen de spruitjes met de veldsla en de radijsscheuten. Breng op smaak met 2 eetl. olijfolie, de witte balsamicoazijn en het sinaasappelsap. Kruid goed met zwarte peper en zout.

  12. Voeg de avocado en de sinaasappel toe aan de spruitjessalade en bestrooi met de granaatappelpitten en de hazelnoten.

  13. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de falafels ± 6 min.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de puree over de borden, leg er de falafels op en serveer met de spruitjessalade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 574 kcal
Vet 29.9 g
Verzadigd vet 3.9 g
Koolhydraat 55.4 g
Suiker 10.3 g
Vezel 15.3 g
Eiwit 13 g
Zout 1.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Cuvée des Trolls Sterk blond bier Wijn Spier North Bank 'Reserve White' Western Cape - Zuid-Afrika

Bekijk het recept digitaal