Fantasy cookies
Fantasy cookies

Fantasy cookies

Tussendoortje
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 209 kcal
Vet 12.2 g
Koolhydraat 22.2 g
Eiwit 2.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Klop de boter samen met de suiker en de vanillesuiker op. Voeg de eidooier toe en mix tot een glad beslag.

  3. Doe het zout, de cacao en de bloem erbij en meng goed tot een stevig beslag.

  4. Maak een dikke rol van het beslag en wikkel het in vershoudfolie. Leg minstens 3 u. in de koelkast.

  5. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  6. Verwijder de vershoudfolie en snij het beslag in schijfjes van 1/2 cm dik.

  7. Leg de schijfjes op een bakplaat met bakpapier en zet 18 à 20 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Dip elk koekje in de gesmolten chocolade en versier met de suikerbolletjes. Laat afkoelen op een rooster.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Klop de boter samen met de suiker en de vanillesuiker op. Voeg de eidooier toe en mix tot een glad beslag.

  3. Doe het zout, de cacao en de bloem erbij en meng goed tot een stevig beslag.

  4. Maak een dikke rol van het beslag en wikkel het in vershoudfolie. Leg minstens 3 u. in de koelkast.

  5. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  6. Verwijder de vershoudfolie en snij het beslag in schijfjes van 1/2 cm dik.

  7. Leg de schijfjes op een bakplaat met bakpapier en zet 18 à 20 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Dip elk koekje in de gesmolten chocolade en versier met de suikerbolletjes. Laat afkoelen op een rooster.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 209 kcal
Vet 12.2 g
Koolhydraat 22.2 g
Eiwit 2.5 g

Bekijk het recept digitaal