Farfalle met courgettes, erwtjes en abrikozen
Farfalle met courgettes, erwtjes en abrikozen

Farfalle met courgettes, erwtjes en abrikozen

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 748 kcal
Vet 109.5 g
Koolhydraat 23.4 g
Eiwit 24.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snipper de sjalotten fijn en snij de courgettes in blokjes.

  2. Snij de gedroogde abrikozen in fijne reepjes.

  3. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de sjalotten 1 min. Voeg de courgetteblokjes toe, kruid met oregano en cayennepeper en laat al roerend 5 min. stoven. Voeg de diepgevroren erwtjes toe en laat 10 min. afgedekt stoven. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Snipper de lente-uitjes, de muntblaadjes en de peterselie fijn.

  5. Kook de pasta in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking) en giet af. Meng er de groenten, de lente-uitjes, de munt, de peterselie, de pijnboompitten en de walnotenolie onder.

  6. Bestrooi met de reepjes abrikoos en met geraspte emmentaler of mozzarella.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snipper de sjalotten fijn en snij de courgettes in blokjes.

  2. Snij de gedroogde abrikozen in fijne reepjes.

  3. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de sjalotten 1 min. Voeg de courgetteblokjes toe, kruid met oregano en cayennepeper en laat al roerend 5 min. stoven. Voeg de diepgevroren erwtjes toe en laat 10 min. afgedekt stoven. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Snipper de lente-uitjes, de muntblaadjes en de peterselie fijn.

  5. Kook de pasta in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking) en giet af. Meng er de groenten, de lente-uitjes, de munt, de peterselie, de pijnboompitten en de walnotenolie onder.

  6. Bestrooi met de reepjes abrikoos en met geraspte emmentaler of mozzarella.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 748 kcal
Vet 109.5 g
Koolhydraat 23.4 g
Eiwit 24.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Vino Nobile di Montepulciano D.O.C.G. - Italië

Bekijk het recept digitaal