Farfalle met lentegroenten en gedroogde ham
Farfalle met lentegroenten en gedroogde ham

Farfalle met lentegroenten en gedroogde ham

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 513 kcal
Vet 4 g
Verzadigd vet 1 g
Koolhydraat 90 g
Suiker 16.4 g
Vezel 12.1 g
Eiwit 23.2 g
Zout 1.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij de halve bloemkool in kleine roosjes.

  4. Snij de wortelen in schijfjes van 1 cm.

  5. Snipper het knoflook en de lente-uitjes fijn.

  6. Scheur het basilicum in reepjes.

  7. Snij de sneetjes ham in reepjes.

  8. Bereiding:
  9. Kook de farfalle, de bloemkoolroosjes, de wortelen en het knoflook ± 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  10. Doe de tomatenstukjes bij de pasta en de groenten in de kookpot en roer er de lente-uitjes onder. Kruid met de oregano, zwarte peper en zout. Laat nog 2 à 3 min. garen.

  11. Afwerking:
  12. Werk de pasta af met het basilicum en de ham.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij de halve bloemkool in kleine roosjes.

  4. Snij de wortelen in schijfjes van 1 cm.

  5. Snipper het knoflook en de lente-uitjes fijn.

  6. Scheur het basilicum in reepjes.

  7. Snij de sneetjes ham in reepjes.

  8. Bereiding:
  9. Kook de farfalle, de bloemkoolroosjes, de wortelen en het knoflook ± 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  10. Doe de tomatenstukjes bij de pasta en de groenten in de kookpot en roer er de lente-uitjes onder. Kruid met de oregano, zwarte peper en zout. Laat nog 2 à 3 min. garen.

  11. Afwerking:
  12. Werk de pasta af met het basilicum en de ham.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 513 kcal
Vet 4 g
Verzadigd vet 1 g
Koolhydraat 90 g
Suiker 16.4 g
Vezel 12.1 g
Eiwit 23.2 g
Zout 1.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Ename Blond Helder blond abdijbier dat fris en zacht aanzet met een mooie bittere hoptoets en een aangename zoetigheid. Wijn Hardy's `Stamp of Australia' Chardonnay-Sémillon Australië Droge witte wijn uit Zuidoost-Australië, met mooie aroma's van exotisch fruit en een volle, fruitige smaak.

Bekijk het recept digitaal