Farfallesalade
Farfallesalade

Farfallesalade

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 487 kcal
Vet 12.7 g
Koolhydraat 74.3 g
Eiwit 18.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper het knoflookteentje en de rode ui fijn.

  3. Hou enkele basilicumblaadjes opzij en snipper de rest fijn.

  4. Bereiding:
  5. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.

  6. Verhit intussen 1 eetl. olie uit de verpakking van de gegrilde courgettes en stoof de fijngesnipperde ui en het knoflook ± 2 min. Voeg de tomaatjes toe en laat 5 min. stoven. Neem van het vuur.

  7. Meng de pasta met de gegrilde courgettes en de gestoofde tomaatjes. Bestrooi met het fijngesnipperde basilicum en rasp er de parmezaan over. Meng alles goed door elkaar en voeg naar smaak nog wat olie van de courgettes toe.

  8. Afwerking:
  9. Serveer de salade in een mooie, ruime serveerkom en leg er de blaadjes basilicum bovenop.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper het knoflookteentje en de rode ui fijn.

  3. Hou enkele basilicumblaadjes opzij en snipper de rest fijn.

  4. Bereiding:
  5. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.

  6. Verhit intussen 1 eetl. olie uit de verpakking van de gegrilde courgettes en stoof de fijngesnipperde ui en het knoflook ± 2 min. Voeg de tomaatjes toe en laat 5 min. stoven. Neem van het vuur.

  7. Meng de pasta met de gegrilde courgettes en de gestoofde tomaatjes. Bestrooi met het fijngesnipperde basilicum en rasp er de parmezaan over. Meng alles goed door elkaar en voeg naar smaak nog wat olie van de courgettes toe.

  8. Afwerking:
  9. Serveer de salade in een mooie, ruime serveerkom en leg er de blaadjes basilicum bovenop.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 487 kcal
Vet 12.7 g
Koolhydraat 74.3 g
Eiwit 18.7 g

Bekijk het recept digitaal