Fazant met kreeftensaus en groenterijst

Fazant met kreeftensaus en groenterijst

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 628 kcal
Vet 13.5 g
Koolhydraat 68.2 g
Eiwit 44.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de fazantfilets oppervlakkig ontdooien en dep ze droog. Kruid met peper en zout.

  4. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  5. Snij de venkelknollen in 2 en verwijder de harde kern. Snij de rest in blokjes.

  6. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in blokjes.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de fazantfilets aan alle kanten goudbruin.

  9. Blus met de witte wijn en de gevogeltefond en laat nog 10 min. garen.

  10. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof het knoflook en de sjalot glazig. Voeg de blokjes venkel en paprika toe. Giet er de pastis bij en laat 10 min. stoven op een zacht vuur.

  11. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. Leg er een propere keukenhanddoek op. Laat de rijst zo 5 min. stomen.

  12. Meng de rijst met de gestoofde groenten.

  13. Haal de fazantfilets uit de pan en hou warm. Blus de pan met de kreeftensoep en schraap de braadresten los met een houten lepel. Voeg het rivierkreeftenvlees toe en verwarm de saus.

  14. Afwerking:
  15. Snij de fazantfilets in 2 en lepel er wat saus over. Serveer met de groenterijst en werk af met de preischeuten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de fazantfilets oppervlakkig ontdooien en dep ze droog. Kruid met peper en zout.

  4. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  5. Snij de venkelknollen in 2 en verwijder de harde kern. Snij de rest in blokjes.

  6. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in blokjes.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de fazantfilets aan alle kanten goudbruin.

  9. Blus met de witte wijn en de gevogeltefond en laat nog 10 min. garen.

  10. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof het knoflook en de sjalot glazig. Voeg de blokjes venkel en paprika toe. Giet er de pastis bij en laat 10 min. stoven op een zacht vuur.

  11. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. Leg er een propere keukenhanddoek op. Laat de rijst zo 5 min. stomen.

  12. Meng de rijst met de gestoofde groenten.

  13. Haal de fazantfilets uit de pan en hou warm. Blus de pan met de kreeftensoep en schraap de braadresten los met een houten lepel. Voeg het rivierkreeftenvlees toe en verwarm de saus.

  14. Afwerking:
  15. Snij de fazantfilets in 2 en lepel er wat saus over. Serveer met de groenterijst en werk af met de preischeuten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 628 kcal
Vet 13.5 g
Koolhydraat 68.2 g
Eiwit 44.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tongerlo Prior Abdijbier Wijn Saint-Véran A.O.P. La Charmée

Bekijk het recept digitaal