Fazantenrollade met pastinaakpuree
Fazantenrollade met pastinaakpuree

Fazantenrollade met pastinaakpuree

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 508 kcal
Vet 23.8 g
Verzadigd vet 9.4 g
Koolhydraat 29.4 g
Suiker 17.5 g
Vezel 7.8 g
Eiwit 39.8 g
Zout 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Laat de diepgevroren fazantenborstfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Hak de hazelnoten fijn.

  5. Schil de pastinaken en snij in blokjes.

  6. Plet de fazantfilets lichtjes met de platte kant van een groot mes. Kruid met peper en zout. Smeer er het petit-suissekaasje op en leg er de fijngehakte hazelnoten op.

  7. Rol ze strak dicht en steek vast met een prikkertje.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de fazantenrollades aan alle kanten goudbruin. Verlaag het vuur en laat nog ± 12 min. verder garen.

  10. Breng ondertussen de melk aan de kook met 1/2 koffiel. zout en het laurierblaadje. Kook de blokjes pastinaak ± 10 min. gaar.

  11. Giet de pastinaak af, pureer en breng op smaak met de room, nootmuskaat, peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Snij het vlees in schuine sneetjes en verdeel over de borden. Serveer met de pastinaakpuree en werk af met lookchips. Geef er aardappelrösti of kroketten bij.

Tip

Lookchips Snij 2 teentjes knoflook in flinterdunne schijfjes en bak ze krokant in een gewone pan of frituurpan. Laat uitlekken. Bestrooi lichtjes met zout. Voor een lekkere wildsaus voegt u een stukje pure chocolade toe. De smaak is amper merkbaar, maar het maakt de saus wel voller en rijker.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Laat de diepgevroren fazantenborstfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Hak de hazelnoten fijn.

  5. Schil de pastinaken en snij in blokjes.

  6. Plet de fazantfilets lichtjes met de platte kant van een groot mes. Kruid met peper en zout. Smeer er het petit-suissekaasje op en leg er de fijngehakte hazelnoten op.

  7. Rol ze strak dicht en steek vast met een prikkertje.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de fazantenrollades aan alle kanten goudbruin. Verlaag het vuur en laat nog ± 12 min. verder garen.

  10. Breng ondertussen de melk aan de kook met 1/2 koffiel. zout en het laurierblaadje. Kook de blokjes pastinaak ± 10 min. gaar.

  11. Giet de pastinaak af, pureer en breng op smaak met de room, nootmuskaat, peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Snij het vlees in schuine sneetjes en verdeel over de borden. Serveer met de pastinaakpuree en werk af met lookchips. Geef er aardappelrösti of kroketten bij.

Tip

Lookchips Snij 2 teentjes knoflook in flinterdunne schijfjes en bak ze krokant in een gewone pan of frituurpan. Laat uitlekken. Bestrooi lichtjes met zout. Voor een lekkere wildsaus voegt u een stukje pure chocolade toe. De smaak is amper merkbaar, maar het maakt de saus wel voller en rijker.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 508 kcal
Vet 23.8 g
Verzadigd vet 9.4 g
Koolhydraat 29.4 g
Suiker 17.5 g
Vezel 7.8 g
Eiwit 39.8 g
Zout 0.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Augustijn Donker Speciaalbier

Bekijk het recept digitaal