- Bewaar

- Bewaar
Fazantenrollade met pastinaakpuree
Onze drankensuggesties
Bier Augustijn Donker Speciaalbier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 20 min.)
-
Laat de diepgevroren fazantenborstfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Hak de hazelnoten fijn.
-
Schil de pastinaken en snij in blokjes.
-
Plet de fazantfilets lichtjes met de platte kant van een groot mes. Kruid met peper en zout. Smeer er het petit-suissekaasje op en leg er de fijngehakte hazelnoten op.
-
Rol ze strak dicht en steek vast met een prikkertje.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de fazantenrollades aan alle kanten goudbruin. Verlaag het vuur en laat nog ± 12 min. verder garen.
-
Breng ondertussen de melk aan de kook met 1/2 koffiel. zout en het laurierblaadje. Kook de blokjes pastinaak ± 10 min. gaar.
-
Giet de pastinaak af, pureer en breng op smaak met de room, nootmuskaat, peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij het vlees in schuine sneetjes en verdeel over de borden. Serveer met de pastinaakpuree en werk af met lookchips. Geef er aardappelrösti of kroketten bij.
Lookchips Snij 2 teentjes knoflook in flinterdunne schijfjes en bak ze krokant in een gewone pan of frituurpan. Laat uitlekken. Bestrooi lichtjes met zout. Voor een lekkere wildsaus voegt u een stukje pure chocolade toe. De smaak is amper merkbaar, maar het maakt de saus wel voller en rijker.
Onze drankensuggesties
Bier Augustijn Donker Speciaalbier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 20 min.)
-
Laat de diepgevroren fazantenborstfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Hak de hazelnoten fijn.
-
Schil de pastinaken en snij in blokjes.
-
Plet de fazantfilets lichtjes met de platte kant van een groot mes. Kruid met peper en zout. Smeer er het petit-suissekaasje op en leg er de fijngehakte hazelnoten op.
-
Rol ze strak dicht en steek vast met een prikkertje.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de fazantenrollades aan alle kanten goudbruin. Verlaag het vuur en laat nog ± 12 min. verder garen.
-
Breng ondertussen de melk aan de kook met 1/2 koffiel. zout en het laurierblaadje. Kook de blokjes pastinaak ± 10 min. gaar.
-
Giet de pastinaak af, pureer en breng op smaak met de room, nootmuskaat, peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij het vlees in schuine sneetjes en verdeel over de borden. Serveer met de pastinaakpuree en werk af met lookchips. Geef er aardappelrösti of kroketten bij.
Lookchips Snij 2 teentjes knoflook in flinterdunne schijfjes en bak ze krokant in een gewone pan of frituurpan. Laat uitlekken. Bestrooi lichtjes met zout. Voor een lekkere wildsaus voegt u een stukje pure chocolade toe. De smaak is amper merkbaar, maar het maakt de saus wel voller en rijker.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Augustijn Donker Speciaalbier