Fazantfilet met muscat en gesmoorde worteltjes
Fazantfilet met muscat en gesmoorde worteltjes

Fazantfilet met muscat en gesmoorde worteltjes

1 u. 5 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 602 kcal
Vet 35 g
Koolhydraat 19.4 g
Eiwit 39.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. 35 à 50 min.

  3. Snij de sjalotten en de wortelen heel fijn.

  4. Smelt 2 eetl. boter in een steelpan. Doe er de fijngesneden sjalotten en wortelen bij. Roer om en kruid met de tijm, het laurierblaadje, noot muskaat, peper en zout. Blus met 1,5 dl muscat de rivesaltes. Dek de pan af en laat (afhankelijk van de dikte) ± 25 min. sudderen op een heel zacht vuur tot de worteltjes bijna smelten.

  5. Laat intussen de fazantfilets oppervlakkig ontdooien, zodat u ze makkelijk van elkaar kan losmaken.

  6. Bereiding:
  7. Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en bak de fazantfilets 2 min. aan elke kant goudbruin.

  8. Voeg de rest van de likeurwijn toe en kruid met peper en zout. Dek af en laat op een matig vuur nog 6 min. braden.

  9. Haal de fazantfilets uit de pan en hou warm. Zet het vuur hoger en voeg de wortelen toe, samen met de diepgevroren kervel, de mosterd en de lichte room. Laat 2 min. inkoken en bind indien nodig met instant sausbinder.

  10. Afwerking:
  11. Maak op elk bord een bedje van wortelen. Snij de fazantfilets in schuine, dikke sneden en leg ze erbovenop. Geef er kroketten of pasta bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. 35 à 50 min.

  3. Snij de sjalotten en de wortelen heel fijn.

  4. Smelt 2 eetl. boter in een steelpan. Doe er de fijngesneden sjalotten en wortelen bij. Roer om en kruid met de tijm, het laurierblaadje, noot muskaat, peper en zout. Blus met 1,5 dl muscat de rivesaltes. Dek de pan af en laat (afhankelijk van de dikte) ± 25 min. sudderen op een heel zacht vuur tot de worteltjes bijna smelten.

  5. Laat intussen de fazantfilets oppervlakkig ontdooien, zodat u ze makkelijk van elkaar kan losmaken.

  6. Bereiding:
  7. Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en bak de fazantfilets 2 min. aan elke kant goudbruin.

  8. Voeg de rest van de likeurwijn toe en kruid met peper en zout. Dek af en laat op een matig vuur nog 6 min. braden.

  9. Haal de fazantfilets uit de pan en hou warm. Zet het vuur hoger en voeg de wortelen toe, samen met de diepgevroren kervel, de mosterd en de lichte room. Laat 2 min. inkoken en bind indien nodig met instant sausbinder.

  10. Afwerking:
  11. Maak op elk bord een bedje van wortelen. Snij de fazantfilets in schuine, dikke sneden en leg ze erbovenop. Geef er kroketten of pasta bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 602 kcal
Vet 35 g
Koolhydraat 19.4 g
Eiwit 39.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Leffe Bruin Wijn Domaine de la Font du Roi A.O.P. Châteauneuf-du-Pape

Bekijk het recept digitaal