- Bewaar

- Bewaar
Fazantfilet met muscat en gesmoorde worteltjes (glutenvrij)
Onze drankensuggesties
Bier Leffe Bruin Wijn Domaine de la Font du Roi A.O.P. Châteauneuf-du-Pape
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
35 à 50 min.
-
Snij de sjalotten en de wortelen heel fijn.
-
Smelt 2 eetl. boter in een steelpan. Doe er de fijngesneden sjalotten en wortelen bij. Roer om en kruid met de tijm, het laurierblaadje, nootmuskaat, peper en zout. Blus met 1,5 dl muscat de rivesaltes. Dek de pan af en laat (afhankelijk van de dikte) ± 25 min. sudderen op een heel zacht vuur tot de worteltjes bijna smelten.
-
Laat intussen de fazantfilets oppervlakkig ontdooien, zodat u ze makkelijk van elkaar kan losmaken.
-
Bereiding:
-
Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en bak de fazantfilets 2 min. aan elke kant goudbruin.
-
Voeg de rest van de likeurwijn toe en kruid met peper en zout. Dek af en laat op een matig vuur nog 6 min. braden.
-
Haal de fazantfilets uit de pan en hou warm. Zet het vuur hoger en voeg de wortelen toe, samen met de diepgevroren kervel, de mosterd en de lichte room. Laat inkoken tot de gewenste dikte.
-
Afwerking:
-
Maak op elk bord een bedje van wortelen. Snij de fazantfilets in schuine, dikke sneden en leg ze erbovenop. Geef er glutenvrije pasta bij.
Onze drankensuggesties
Bier Leffe Bruin Wijn Domaine de la Font du Roi A.O.P. Châteauneuf-du-Pape
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
35 à 50 min.
-
Snij de sjalotten en de wortelen heel fijn.
-
Smelt 2 eetl. boter in een steelpan. Doe er de fijngesneden sjalotten en wortelen bij. Roer om en kruid met de tijm, het laurierblaadje, nootmuskaat, peper en zout. Blus met 1,5 dl muscat de rivesaltes. Dek de pan af en laat (afhankelijk van de dikte) ± 25 min. sudderen op een heel zacht vuur tot de worteltjes bijna smelten.
-
Laat intussen de fazantfilets oppervlakkig ontdooien, zodat u ze makkelijk van elkaar kan losmaken.
-
Bereiding:
-
Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en bak de fazantfilets 2 min. aan elke kant goudbruin.
-
Voeg de rest van de likeurwijn toe en kruid met peper en zout. Dek af en laat op een matig vuur nog 6 min. braden.
-
Haal de fazantfilets uit de pan en hou warm. Zet het vuur hoger en voeg de wortelen toe, samen met de diepgevroren kervel, de mosterd en de lichte room. Laat inkoken tot de gewenste dikte.
-
Afwerking:
-
Maak op elk bord een bedje van wortelen. Snij de fazantfilets in schuine, dikke sneden en leg ze erbovenop. Geef er glutenvrije pasta bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Leffe Bruin Wijn Domaine de la Font du Roi A.O.P. Châteauneuf-du-Pape