Fazantfilet met pancetta, druifjes en gnocchi
Fazantfilet met pancetta, druifjes en gnocchi

Fazantfilet met pancetta, druifjes en gnocchi

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1095 kcal
Vet 35.4 g
Koolhydraat 120.4 g
Eiwit 66.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de fazantenborstfilets oppervlakkig ontdooien. Snij ze half open en leg er een sneetje pancetta tussen.

  4. Laat de druiven uitlekken en vang het sap op.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de fazantenborstfilets langs elke kant goudbruin gedurende 2 min. Kruid met de oregano, peper en zout.

  7. Verlaag het vuur, overgiet met het sap van de witte druiven en laat zachtjes verder gaar worden gedurende ± 3 min.

  8. Roer er de marsala en de witte druiven onder en laat enkele minuten mee opwarmen.

  9. Breng de groentebouillon aan de kook en leg er de gnocchi in met een schuimspaan. Als ze bovendrijven zijn ze gaar (na 2 à 3 min.).

  10. Bind de saus van de fazantenborstfilets lichtjes met instantsausbinder en roer er de zure room onder. Kruid bij met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Snij de fazantenborstfilets in 2 of 3 en schik op de borden samen met de witte druiven en de saus. Werk af met tuinkers en geef er de gnocchi bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de fazantenborstfilets oppervlakkig ontdooien. Snij ze half open en leg er een sneetje pancetta tussen.

  4. Laat de druiven uitlekken en vang het sap op.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de fazantenborstfilets langs elke kant goudbruin gedurende 2 min. Kruid met de oregano, peper en zout.

  7. Verlaag het vuur, overgiet met het sap van de witte druiven en laat zachtjes verder gaar worden gedurende ± 3 min.

  8. Roer er de marsala en de witte druiven onder en laat enkele minuten mee opwarmen.

  9. Breng de groentebouillon aan de kook en leg er de gnocchi in met een schuimspaan. Als ze bovendrijven zijn ze gaar (na 2 à 3 min.).

  10. Bind de saus van de fazantenborstfilets lichtjes met instantsausbinder en roer er de zure room onder. Kruid bij met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Snij de fazantenborstfilets in 2 of 3 en schik op de borden samen met de witte druiven en de saus. Werk af met tuinkers en geef er de gnocchi bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1095 kcal
Vet 35.4 g
Koolhydraat 120.4 g
Eiwit 66.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Vino Nobile di Montepulciano D.O.C.G. Loggia delle Sassaie Italië Deze edele wijn heeft 24 maanden gerijpt in eiken vaten, wat z'n volle, krachtige en kruidige smaak verklaart. Wijn Vacqueyras A.C. Préférence Caves Saint-Pierre Vacqueyras is een van de wijngemeenten in de Côtes du Rhône met een eigen herkomstbenaming. Karaktervolle rode wijn met krachtige, wat kruidige smaak.

Bekijk het recept digitaal