Feestelijk gebraad met Provençaalse groentespiesjes
Feestelijk gebraad met Provençaalse groentespiesjes

Feestelijk gebraad met Provençaalse groentespiesjes

1 u. 20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 475 kcal
Vet 25.2 g
Koolhydraat 12.7 g
Eiwit 49.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Halveer de courgette in de lengte en snij vervolgens in stukjes van 2 cm.

  3. Spoel de rode uien en dep droog.

  4. Verhit 2 eetl. olijfolie met basilicum in een braadpan en roerbak de stukjes courgette, de rode uien en de champignons gedurende 4 à 5 min.

  5. Voeg de kerstomaatjes toe en kruid flink met de Provençaalse mix. Steek de groenten op spiesjes.

  6. Leg de groentespiesjes in een schotel, dek af en zet koel weg.

  7. Bereiding:
  8. Leg het gebraad in een braadslede, strijk in met olijfolie met basilicum en maal er wat Provençaalse mix over.

  9. Schuif het gebraad in een op 200 °C voorverwarmde oven gedurende 1 u 15 min.

  10. Verwarm de groentespiesjes: schuif de schotel de laatste 15 min. mee de oven in.

  11. Haal het vlees uit de braadslede en hou het warm. Maak de braadresten los met een scheutje water en giet alles in een steelpan.

  12. Breng aan de kook, voeg de pesto toe, samen met de lichte room en laat even koken. Bind lichtjes met instantsausbinder.

  13. Afwerking:
  14. Snij het vlees tussen de beentjes, in dunne sneetjes. Serveer met de groentespiesjes en de saus. Geef er verse pasta of krielaardappelen bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Halveer de courgette in de lengte en snij vervolgens in stukjes van 2 cm.

  3. Spoel de rode uien en dep droog.

  4. Verhit 2 eetl. olijfolie met basilicum in een braadpan en roerbak de stukjes courgette, de rode uien en de champignons gedurende 4 à 5 min.

  5. Voeg de kerstomaatjes toe en kruid flink met de Provençaalse mix. Steek de groenten op spiesjes.

  6. Leg de groentespiesjes in een schotel, dek af en zet koel weg.

  7. Bereiding:
  8. Leg het gebraad in een braadslede, strijk in met olijfolie met basilicum en maal er wat Provençaalse mix over.

  9. Schuif het gebraad in een op 200 °C voorverwarmde oven gedurende 1 u 15 min.

  10. Verwarm de groentespiesjes: schuif de schotel de laatste 15 min. mee de oven in.

  11. Haal het vlees uit de braadslede en hou het warm. Maak de braadresten los met een scheutje water en giet alles in een steelpan.

  12. Breng aan de kook, voeg de pesto toe, samen met de lichte room en laat even koken. Bind lichtjes met instantsausbinder.

  13. Afwerking:
  14. Snij het vlees tussen de beentjes, in dunne sneetjes. Serveer met de groentespiesjes en de saus. Geef er verse pasta of krielaardappelen bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 475 kcal
Vet 25.2 g
Koolhydraat 12.7 g
Eiwit 49.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Argento Malbec Mendoza - Argentinië Malbecwijn met een diepe paarsrode kleur en krachtige neus van rijp zwart fruit en pure chocolade. Vol en vlezig in de mond, met opnieuw zwart fruit. Mooi evenwicht tussen de zachte tannines en de elegante frisheid. Wijn Les Hauts Rocs Rasteau A.C. Côtes du Rhône Villages Uitstekende en donkergekleurde rhônewijn uit het dorpje Rasteau. Fruitig en goed gestructureerd. Krachtige smaak, gedragen door fruit en kruiden.

Bekijk het recept digitaal