Feestsoep in knolselderkom met zoeteaardappelchips
Feestsoep in knolselderkom met zoeteaardappelchips

Feestsoep in knolselderkom met zoeteaardappelchips

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 279 kcal
Vet 14.7 g
Verzadigd vet 2.6 g
Koolhydraat 22 g
Suiker 4.5 g
Vezel 11.8 g
Eiwit 8.6 g
Zout 4.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min. + 30 min. weken)

  4. Laat de cashewnoten 30 min. weken in lauw water. Giet af en laat uitlekken.

  5. Snipper de ui, het knoflook en de prei fijn.

  6. Wrijf de knolselder goed schoon onder koud water. Snij de top van de knolselder en verwijder het vruchtvlees tot op 1 à 2 cm van de rand. Bewaar het vruchtvlees.

  7. Schil de zoete aardappel en snij in fijne schijfjes.

  8. Snipper de blaadjes dragon fijn.

  9. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  10. Bereiding:
  11. Verdeel de schijfjes zoete aardappel over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 10 à 15 min. in de oven. Laat afkoelen op keukenpapier.

  12. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui, het knoflook en de prei 2 min. Voeg het vruchtvlees van de knolselder toe en bak 4 min. al roerend.

  13. Blus met de groentebouillon en voeg de uitgelekte cashewnoten toe. Laat 20 min. sudderen op een zacht vuur.

  14. Mix de soep. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en werk af met de dragon.

Tip

Geweekte cashewnoten zijn een alternatief voor room. Ze maken de soep smeuïg en zorgen voor binding.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min. + 30 min. weken)

  4. Laat de cashewnoten 30 min. weken in lauw water. Giet af en laat uitlekken.

  5. Snipper de ui, het knoflook en de prei fijn.

  6. Wrijf de knolselder goed schoon onder koud water. Snij de top van de knolselder en verwijder het vruchtvlees tot op 1 à 2 cm van de rand. Bewaar het vruchtvlees.

  7. Schil de zoete aardappel en snij in fijne schijfjes.

  8. Snipper de blaadjes dragon fijn.

  9. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  10. Bereiding:
  11. Verdeel de schijfjes zoete aardappel over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 10 à 15 min. in de oven. Laat afkoelen op keukenpapier.

  12. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui, het knoflook en de prei 2 min. Voeg het vruchtvlees van de knolselder toe en bak 4 min. al roerend.

  13. Blus met de groentebouillon en voeg de uitgelekte cashewnoten toe. Laat 20 min. sudderen op een zacht vuur.

  14. Mix de soep. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en werk af met de dragon.

Tip

Geweekte cashewnoten zijn een alternatief voor room. Ze maken de soep smeuïg en zorgen voor binding.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 279 kcal
Vet 14.7 g
Verzadigd vet 2.6 g
Koolhydraat 22 g
Suiker 4.5 g
Vezel 11.8 g
Eiwit 8.6 g
Zout 4.5 g

Bekijk het recept digitaal