Fettucine met scampi's en Hopus-tomatensaus
Fettucine met scampi's en Hopus-tomatensaus

Fettucine met scampi's en Hopus-tomatensaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 568 kcal
Vet 12.9 g
Koolhydraat 74.7 g
Eiwit 31.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Verwijder de pitten uit de tomaten en snij ze in blokjes.

  4. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  5. Snij de selder in blokjes van 1/2 cm.

  6. Rasp de grana padano fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig. Voeg de selderblokjes toe en laat nog 2 à 3 min. stoven.

  9. Roer er de tomatenblokjes en -puree onder en overgiet met het bier. Kruid met de cayennepeper en zout. Laat 30 min. sudderen op een zacht vuur.

  10. Kook ondertussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  11. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de oppervlakkig ontdooide scampi's ± 4 min. aan elke kant. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de pasta over de borden. Lepel er de tomatensaus met Hopus over, gevolgd door de gebakken scampi's. Bestrooi met de geraspte grana padano.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Verwijder de pitten uit de tomaten en snij ze in blokjes.

  4. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  5. Snij de selder in blokjes van 1/2 cm.

  6. Rasp de grana padano fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig. Voeg de selderblokjes toe en laat nog 2 à 3 min. stoven.

  9. Roer er de tomatenblokjes en -puree onder en overgiet met het bier. Kruid met de cayennepeper en zout. Laat 30 min. sudderen op een zacht vuur.

  10. Kook ondertussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  11. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de oppervlakkig ontdooide scampi's ± 4 min. aan elke kant. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de pasta over de borden. Lepel er de tomatensaus met Hopus over, gevolgd door de gebakken scampi's. Bestrooi met de geraspte grana padano.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 568 kcal
Vet 12.9 g
Koolhydraat 74.7 g
Eiwit 31.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Orca Bay Sauvignon Blanc Nieuw-Zeeland

Bekijk het recept digitaal