- Bewaar

- Bewaar
Fish and chips met kruidensaus
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de vis volledig ontdooien. Snij dan in repen van 3 à 4 cm lang.
-
Snipper het bieslook en de peterselie fijn. Snij de lente-uitjes in fijne ringen en hou wat groen apart voor de afwerking.
-
Wrijf de ongeschilde pastinaak en de zoete aardappel goed schoon onder koud water en droog af. Snij in flinterdunne schijfjes (eventueel met de mandoline) en dep droog.
-
Klop de eieren los in een diep bord. Meng de panko en het paneermeel in een ander diep bord en krud met peper en zout. Doe de bloem in een derde diep bord.
-
Verwarm de friteuse op 170 °C.
-
Bereiding:
-
Bak de schijfjes zoete aardappel en pastinaak goudbruin en krokant in de friteuse. Doe dit in meerdere keren, zodat de schijfjes niet aan elkaar plakken. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi terwijl ze nog warm zijn met wat zout. Laat afkoelen.
-
Meng intussen de mayonaise met de yoghurt, de uitgelekte kappertjes, de lente-uitjes, het bieslook en de peterselie. Kruid met peper en zout. Werk af met het groen van de lente-uitjes.
-
Wentel de vis door de bloem en klop de overtollige bloem af. Wentel daarna door de losgeklopte bloem af. Wentel daarna door de losgeklopte eieren en ten slotte door de pankomengeling. Bak de visreepjes 2 à 3 min. goudbruin in de friteuse. Laat uitlekken op keukenpapier.
Van sommige recepten maak je in een handomdraai iets nieuws. Zoals bij deze fish and chips. Vervang de visreepjes door kippenreepjes en je hebt chicken nuggets! Of maak chips van andere harde groenten zoals wortelen, rode biet of koolrabi. Weinig moeite voor veel culinair plezier!
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de vis volledig ontdooien. Snij dan in repen van 3 à 4 cm lang.
-
Snipper het bieslook en de peterselie fijn. Snij de lente-uitjes in fijne ringen en hou wat groen apart voor de afwerking.
-
Wrijf de ongeschilde pastinaak en de zoete aardappel goed schoon onder koud water en droog af. Snij in flinterdunne schijfjes (eventueel met de mandoline) en dep droog.
-
Klop de eieren los in een diep bord. Meng de panko en het paneermeel in een ander diep bord en krud met peper en zout. Doe de bloem in een derde diep bord.
-
Verwarm de friteuse op 170 °C.
-
Bereiding:
-
Bak de schijfjes zoete aardappel en pastinaak goudbruin en krokant in de friteuse. Doe dit in meerdere keren, zodat de schijfjes niet aan elkaar plakken. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi terwijl ze nog warm zijn met wat zout. Laat afkoelen.
-
Meng intussen de mayonaise met de yoghurt, de uitgelekte kappertjes, de lente-uitjes, het bieslook en de peterselie. Kruid met peper en zout. Werk af met het groen van de lente-uitjes.
-
Wentel de vis door de bloem en klop de overtollige bloem af. Wentel daarna door de losgeklopte bloem af. Wentel daarna door de losgeklopte eieren en ten slotte door de pankomengeling. Bak de visreepjes 2 à 3 min. goudbruin in de friteuse. Laat uitlekken op keukenpapier.
Van sommige recepten maak je in een handomdraai iets nieuws. Zoals bij deze fish and chips. Vervang de visreepjes door kippenreepjes en je hebt chicken nuggets! Of maak chips van andere harde groenten zoals wortelen, rode biet of koolrabi. Weinig moeite voor veel culinair plezier!