Fish and chips met zelfgemaakte tartaar
Fish and chips met zelfgemaakte tartaar

Fish and chips met zelfgemaakte tartaar

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 714 kcal
Vet 33.1 g
Verzadigd vet 6.1 g
Koolhydraat 55.9 g
Suiker 4.1 g
Vezel 3.8 g
Eiwit 43 g
Zout 1.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog. Snij in grove stukken, kruid met peper en zout.

  4. Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 8.

  5. Laat de augurken en de kappertjes uitlekken. Hak fijn.

  6. Snipper de platte peterselie fijn.

  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Bereiding:
  9. Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Meng goed door elkaar en bestrooi met grof zeezout. Bak 20 min. in de voorverwarde oven. Schep om en laat nog 15 à 20 min. verder bakken.

  10. Meng intussen het ei, het pilsbier en een snuifje zout onder 125 g bloem. Klop tot een glad beslag.

  11. Bestrooi de vis met de rest van de bloem.

  12. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag. Haal de vis door het beslag en bak 3 min. aan elke kant. 5 Meng de Griekse yoghurt met de mayonaise, de augurken, de kappertjes en de platte peterselie. Kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Serveer met een salade.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog. Snij in grove stukken, kruid met peper en zout.

  4. Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 8.

  5. Laat de augurken en de kappertjes uitlekken. Hak fijn.

  6. Snipper de platte peterselie fijn.

  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Bereiding:
  9. Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Meng goed door elkaar en bestrooi met grof zeezout. Bak 20 min. in de voorverwarde oven. Schep om en laat nog 15 à 20 min. verder bakken.

  10. Meng intussen het ei, het pilsbier en een snuifje zout onder 125 g bloem. Klop tot een glad beslag.

  11. Bestrooi de vis met de rest van de bloem.

  12. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag. Haal de vis door het beslag en bak 3 min. aan elke kant. 5 Meng de Griekse yoghurt met de mayonaise, de augurken, de kappertjes en de platte peterselie. Kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Serveer met een salade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 714 kcal
Vet 33.1 g
Verzadigd vet 6.1 g
Koolhydraat 55.9 g
Suiker 4.1 g
Vezel 3.8 g
Eiwit 43 g
Zout 1.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Anjou A.O.P. `Signature du Cléray' Chenin Blanc

Bekijk het recept digitaal