Fishburger met komkommermayonaise
Fishburger met komkommermayonaise

Fishburger met komkommermayonaise

Hoofdgerecht
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 631 kcal
Vet 41.5 g
Koolhydraat 43.5 g
Eiwit 20 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min.)

  3. Kook de eieren 10 min. hard in kokend water. Spoel onder koud water, laat afkoelen en pel ze.

  4. Snipper intussen de sjalotten heel fijn.

  5. Schil de komkommer en snij in de lengte in 2. Schraap er de zaadlijsten uit met een lepel. Snij in kleine blokjes van max. 1/2 cm.

  6. Snipper de peterselie fijn.

  7. Snij de tomaten in fijne schijven.

  8. Snij de ijsbergsla in heel fijne reepjes.

  9. Bereiding:
  10. Prak de hardgekookte eieren fijn met een vork en meng samen met de komkommerblokjes en de fijngesnipperde sjalotten en peterselie onder de mayonaise. Kruid met peper en zout.

  11. Snij de hamburgerbroodjes open en verwarm ze even in de oven of de broodrooster.

  12. Smelt de boter in een braadpan en bak de kabeljauwburgers 2 à 3 min. aan elke kant.

  13. Afwerking:
  14. Leg op elk broodje een kabeljauwburger en lepel er 1 eetl. eiersalade op. Werk af met enkele schijfjes tomaat en wat ijsbergsla.

Tip

Voor kleine kinderen kan je de hamburgerbroodjes vervangen door aardappelpuree. Snij de tomaat en de ijsbergsla in stukjes en meng onder de puree.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min.)

  3. Kook de eieren 10 min. hard in kokend water. Spoel onder koud water, laat afkoelen en pel ze.

  4. Snipper intussen de sjalotten heel fijn.

  5. Schil de komkommer en snij in de lengte in 2. Schraap er de zaadlijsten uit met een lepel. Snij in kleine blokjes van max. 1/2 cm.

  6. Snipper de peterselie fijn.

  7. Snij de tomaten in fijne schijven.

  8. Snij de ijsbergsla in heel fijne reepjes.

  9. Bereiding:
  10. Prak de hardgekookte eieren fijn met een vork en meng samen met de komkommerblokjes en de fijngesnipperde sjalotten en peterselie onder de mayonaise. Kruid met peper en zout.

  11. Snij de hamburgerbroodjes open en verwarm ze even in de oven of de broodrooster.

  12. Smelt de boter in een braadpan en bak de kabeljauwburgers 2 à 3 min. aan elke kant.

  13. Afwerking:
  14. Leg op elk broodje een kabeljauwburger en lepel er 1 eetl. eiersalade op. Werk af met enkele schijfjes tomaat en wat ijsbergsla.

Tip

Voor kleine kinderen kan je de hamburgerbroodjes vervangen door aardappelpuree. Snij de tomaat en de ijsbergsla in stukjes en meng onder de puree.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 631 kcal
Vet 41.5 g
Koolhydraat 43.5 g
Eiwit 20 g

Bekijk het recept digitaal