- Bewaar

- Bewaar
Fishfingers met groene dipsaus
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 20 min.)
-
Neem de hokifilets uit de diepvries en laat ze volledig ontdooien. Dep ze droog met keukenpapier. Snij de vis in dikke repen.
-
Doe het bieslook in een glas en knip fijn met een keukenschaar.
-
Spoel de citroen onder koud water en droog hem goed af. Rasp de schil van de citroen tot je 1 koffielepel hebt. Zorg dat je alleen de gele schil raspt en niet het wit eronder.
-
Doe de quinoa samen met de parmezaan, de citroenschil en het bieslook in een maatbeker. Mix fijn met de staafmixer. Schep in een diep bord.
-
Klop de eieren los in een kommetje met een vork. Doe de bloem in een diep bord.
-
Bereiding:
-
Wentel de visreepjes eerst door de bloem, dan door de losgeklopte eieren en ten slotte door de quinoamengeling. Alle kanten van de visreepjes moeten goed bedekt zijn. Leg ze op een bord en zet 1 u. in de koelkast.
-
Snij intussen de broccoli in roosjes.
-
Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken in een vergiet.
-
Pers de halve limoen. Pel het teentje knoflook en snij in stukjes.
-
Vraag aan je hulpkok (mama, papa …) om de broccoliroosjes ± 10 min. onafgedekt te koken in lichtgezouten water, af te gieten en te spoelen onder koud water.
-
Mix de gekookte broccoli met de kikkererwten, het limoensap, de stukjes knoflook en 1 dl olijfolie. Kruid met peper en zout.
-
Je hulpkok mag nu 3 eetl. olijfolie verhitten in een braadpan met antiaanbaklaag en de visreepjes aan alle kanten goudbruin en krokant bakken.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 20 min.)
-
Neem de hokifilets uit de diepvries en laat ze volledig ontdooien. Dep ze droog met keukenpapier. Snij de vis in dikke repen.
-
Doe het bieslook in een glas en knip fijn met een keukenschaar.
-
Spoel de citroen onder koud water en droog hem goed af. Rasp de schil van de citroen tot je 1 koffielepel hebt. Zorg dat je alleen de gele schil raspt en niet het wit eronder.
-
Doe de quinoa samen met de parmezaan, de citroenschil en het bieslook in een maatbeker. Mix fijn met de staafmixer. Schep in een diep bord.
-
Klop de eieren los in een kommetje met een vork. Doe de bloem in een diep bord.
-
Bereiding:
-
Wentel de visreepjes eerst door de bloem, dan door de losgeklopte eieren en ten slotte door de quinoamengeling. Alle kanten van de visreepjes moeten goed bedekt zijn. Leg ze op een bord en zet 1 u. in de koelkast.
-
Snij intussen de broccoli in roosjes.
-
Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken in een vergiet.
-
Pers de halve limoen. Pel het teentje knoflook en snij in stukjes.
-
Vraag aan je hulpkok (mama, papa …) om de broccoliroosjes ± 10 min. onafgedekt te koken in lichtgezouten water, af te gieten en te spoelen onder koud water.
-
Mix de gekookte broccoli met de kikkererwten, het limoensap, de stukjes knoflook en 1 dl olijfolie. Kruid met peper en zout.
-
Je hulpkok mag nu 3 eetl. olijfolie verhitten in een braadpan met antiaanbaklaag en de visreepjes aan alle kanten goudbruin en krokant bakken.