Flammkuchen met prei en brie
Flammkuchen met prei en brie

Flammkuchen met prei en brie

30 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2791 kj
Energie 667 kcal
Vet 44.7 g
Verzadigd vet 19.2 g
Koolhydraat 43.5 g
Suiker 13.8 g
Vezel 6.7 g
Eiwit 19.6 g
Zout 3.2 g
natrium 1.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 15 min. + 15 min. in de oven

    Verwarm de oven voor op 220 °C.

  2. Snij de prei in de lengte in 2 en snij heel fijn. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de prei gedurende 6 min. Kruid met peper en zout.

  3. Snij intussen de courgette in dunne schijfjes en de brie in plakjes.

  4. Rol het deeg open en bestrijk met de zure room. Kruid met zwarte peper en verdeel er de prei over.

  5. Verdeel de courgetteschijfjes over de prei samen met de brie en de tomaten. Kruid met peper.

  6. Zet ± 12 tot 15 min. in de voorverwarmde oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 15 min. + 15 min. in de oven

    Verwarm de oven voor op 220 °C.

  2. Snij de prei in de lengte in 2 en snij heel fijn. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de prei gedurende 6 min. Kruid met peper en zout.

  3. Snij intussen de courgette in dunne schijfjes en de brie in plakjes.

  4. Rol het deeg open en bestrijk met de zure room. Kruid met zwarte peper en verdeel er de prei over.

  5. Verdeel de courgetteschijfjes over de prei samen met de brie en de tomaten. Kruid met peper.

  6. Zet ± 12 tot 15 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2791 kj
Energie 667 kcal
Vet 44.7 g
Verzadigd vet 19.2 g
Koolhydraat 43.5 g
Suiker 13.8 g
Vezel 6.7 g
Eiwit 19.6 g
Zout 3.2 g
natrium 1.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier La Corne du Bois des Pendus Tripel Sterk blond bier Wijn Gewürztraminer ‘Tradition’ A.O.P. Alsace Cave de Bennwihr

Bekijk het recept digitaal