Flensjes 'comédie française'
Flensjes 'comédie française'

Flensjes 'comédie française'

20 min.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 776 kcal
Vet 18.6 g
Koolhydraat 100 g
Eiwit 10.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Mix de bloem met de eieren, de suiker en de melk. Roer er beetje bij beetje 8 eetl. water door en daarna de sinaasappellikeur. Het beslag moet dun vloeibaar zijn (voeg eventueel nog wat water toe). Dek de kom af met een vochtige doek en laat ten minste 1 u rusten.

  3. Maak de saus: schrob de sinaasappel en schil hem met een dunschiller in een ronddraaiende beweging, zodat u een lint bekomt. Snij dit in zeer fijne, lange reepjes.

  4. Pers de sinaasappel en laat het sap met 8 eetl. water en de bloemsuiker ± 5 min. koken. Voeg de reepjes sinaasappelschil toe en laat op een hevig vuur inkoken tot een dikke siroop. Giet er 1,5 dl likeur bij en laat nog 2 min. koken.

  5. Bereiding:
  6. Bak de flensjes in hete boter (± 1 koffiel. boter per flensje). Hou ze warm.

  7. Schik de in twee gevouwen flensjes op een schotel of elk apart op een bord. Vul ze met 2 bolletjes ijs of sorbet.

  8. Overgiet de flensjes met de hete saus en bestrooi met wat suiker.

  9. Intussen hebt u 8 eetl. sinaasappellikeur verwarmd. Flambeer (weg van de dampkap!) en giet over de flensjes. Dien onmiddellijk op (nog voor de vlam gedoofd is).

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Mix de bloem met de eieren, de suiker en de melk. Roer er beetje bij beetje 8 eetl. water door en daarna de sinaasappellikeur. Het beslag moet dun vloeibaar zijn (voeg eventueel nog wat water toe). Dek de kom af met een vochtige doek en laat ten minste 1 u rusten.

  3. Maak de saus: schrob de sinaasappel en schil hem met een dunschiller in een ronddraaiende beweging, zodat u een lint bekomt. Snij dit in zeer fijne, lange reepjes.

  4. Pers de sinaasappel en laat het sap met 8 eetl. water en de bloemsuiker ± 5 min. koken. Voeg de reepjes sinaasappelschil toe en laat op een hevig vuur inkoken tot een dikke siroop. Giet er 1,5 dl likeur bij en laat nog 2 min. koken.

  5. Bereiding:
  6. Bak de flensjes in hete boter (± 1 koffiel. boter per flensje). Hou ze warm.

  7. Schik de in twee gevouwen flensjes op een schotel of elk apart op een bord. Vul ze met 2 bolletjes ijs of sorbet.

  8. Overgiet de flensjes met de hete saus en bestrooi met wat suiker.

  9. Intussen hebt u 8 eetl. sinaasappellikeur verwarmd. Flambeer (weg van de dampkap!) en giet over de flensjes. Dien onmiddellijk op (nog voor de vlam gedoofd is).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 776 kcal
Vet 18.6 g
Koolhydraat 100 g
Eiwit 10.3 g

Bekijk het recept digitaal