- Bewaar

- Bewaar
Flensjes 'comédie française'
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Mix de bloem met de eieren, de suiker en de melk. Roer er beetje bij beetje 8 eetl. water door en daarna de sinaasappellikeur. Het beslag moet dun vloeibaar zijn (voeg eventueel nog wat water toe). Dek de kom af met een vochtige doek en laat ten minste 1 u rusten.
-
Maak de saus: schrob de sinaasappel en schil hem met een dunschiller in een ronddraaiende beweging, zodat u een lint bekomt. Snij dit in zeer fijne, lange reepjes.
-
Pers de sinaasappel en laat het sap met 8 eetl. water en de bloemsuiker ± 5 min. koken. Voeg de reepjes sinaasappelschil toe en laat op een hevig vuur inkoken tot een dikke siroop. Giet er 1,5 dl likeur bij en laat nog 2 min. koken.
-
Bereiding:
-
Bak de flensjes in hete boter (± 1 koffiel. boter per flensje). Hou ze warm.
-
Schik de in twee gevouwen flensjes op een schotel of elk apart op een bord. Vul ze met 2 bolletjes ijs of sorbet.
-
Overgiet de flensjes met de hete saus en bestrooi met wat suiker.
-
Intussen hebt u 8 eetl. sinaasappellikeur verwarmd. Flambeer (weg van de dampkap!) en giet over de flensjes. Dien onmiddellijk op (nog voor de vlam gedoofd is).
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Mix de bloem met de eieren, de suiker en de melk. Roer er beetje bij beetje 8 eetl. water door en daarna de sinaasappellikeur. Het beslag moet dun vloeibaar zijn (voeg eventueel nog wat water toe). Dek de kom af met een vochtige doek en laat ten minste 1 u rusten.
-
Maak de saus: schrob de sinaasappel en schil hem met een dunschiller in een ronddraaiende beweging, zodat u een lint bekomt. Snij dit in zeer fijne, lange reepjes.
-
Pers de sinaasappel en laat het sap met 8 eetl. water en de bloemsuiker ± 5 min. koken. Voeg de reepjes sinaasappelschil toe en laat op een hevig vuur inkoken tot een dikke siroop. Giet er 1,5 dl likeur bij en laat nog 2 min. koken.
-
Bereiding:
-
Bak de flensjes in hete boter (± 1 koffiel. boter per flensje). Hou ze warm.
-
Schik de in twee gevouwen flensjes op een schotel of elk apart op een bord. Vul ze met 2 bolletjes ijs of sorbet.
-
Overgiet de flensjes met de hete saus en bestrooi met wat suiker.
-
Intussen hebt u 8 eetl. sinaasappellikeur verwarmd. Flambeer (weg van de dampkap!) en giet over de flensjes. Dien onmiddellijk op (nog voor de vlam gedoofd is).