Focaccia met walnoten en vijgen
Focaccia met walnoten en vijgen

Focaccia met walnoten en vijgen

Lunch
1 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2049 kcal
Vet 57.2 g
Koolhydraat 332.6 g
Eiwit 49.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm 2,2 dl water op een zacht vuur in een steelpannetje tot het lauw is. Neem van het vuur en los er de verse gist in op. Roer goed.

  3. Doe de bloem in een kom en meng er het zout onder. Maak een kuiltje in het midden en giet er 2 eetl. olijfolie en het gistmengsel in. Meng er de bloem beetje bij beetje onder tot u een deegbol krijgt.

  4. Bestrooi het werkblad met bloem en kneed het deeg 5 min. tot het elastisch is. Dek af met een keukenhanddoek en laat 1 u. 30 min. rijzen op kamertemperatuur.

  5. Hak ondertussen de walnoten grof en snij de vijgen in 3 of 4 stukken.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Bestrooi het werkblad met bloem en kneed het gerezen deeg er nog even op. Rol uit tot een lange lap en leg op een bakplaat met bakpapier.

  9. Verdeel de grofgehakte walnoten en de vijgen over het deeg en duw ze er lichtjes in. Bestrijk met 1 eetl. olijfolie.

  10. Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen op een rooster.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm 2,2 dl water op een zacht vuur in een steelpannetje tot het lauw is. Neem van het vuur en los er de verse gist in op. Roer goed.

  3. Doe de bloem in een kom en meng er het zout onder. Maak een kuiltje in het midden en giet er 2 eetl. olijfolie en het gistmengsel in. Meng er de bloem beetje bij beetje onder tot u een deegbol krijgt.

  4. Bestrooi het werkblad met bloem en kneed het deeg 5 min. tot het elastisch is. Dek af met een keukenhanddoek en laat 1 u. 30 min. rijzen op kamertemperatuur.

  5. Hak ondertussen de walnoten grof en snij de vijgen in 3 of 4 stukken.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Bestrooi het werkblad met bloem en kneed het gerezen deeg er nog even op. Rol uit tot een lange lap en leg op een bakplaat met bakpapier.

  9. Verdeel de grofgehakte walnoten en de vijgen over het deeg en duw ze er lichtjes in. Bestrijk met 1 eetl. olijfolie.

  10. Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen op een rooster.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2049 kcal
Vet 57.2 g
Koolhydraat 332.6 g
Eiwit 49.2 g

Bekijk het recept digitaal