- Bewaar

- Bewaar
Focaccia met walnoten en vijgen
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwarm 2,2 dl water op een zacht vuur in een steelpannetje tot het lauw is. Neem van het vuur en los er de verse gist in op. Roer goed.
-
Doe de bloem in een kom en meng er het zout onder. Maak een kuiltje in het midden en giet er 2 eetl. olijfolie en het gistmengsel in. Meng er de bloem beetje bij beetje onder tot u een deegbol krijgt.
-
Bestrooi het werkblad met bloem en kneed het deeg 5 min. tot het elastisch is. Dek af met een keukenhanddoek en laat 1 u. 30 min. rijzen op kamertemperatuur.
-
Hak ondertussen de walnoten grof en snij de vijgen in 3 of 4 stukken.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bestrooi het werkblad met bloem en kneed het gerezen deeg er nog even op. Rol uit tot een lange lap en leg op een bakplaat met bakpapier.
-
Verdeel de grofgehakte walnoten en de vijgen over het deeg en duw ze er lichtjes in. Bestrijk met 1 eetl. olijfolie.
-
Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen op een rooster.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwarm 2,2 dl water op een zacht vuur in een steelpannetje tot het lauw is. Neem van het vuur en los er de verse gist in op. Roer goed.
-
Doe de bloem in een kom en meng er het zout onder. Maak een kuiltje in het midden en giet er 2 eetl. olijfolie en het gistmengsel in. Meng er de bloem beetje bij beetje onder tot u een deegbol krijgt.
-
Bestrooi het werkblad met bloem en kneed het deeg 5 min. tot het elastisch is. Dek af met een keukenhanddoek en laat 1 u. 30 min. rijzen op kamertemperatuur.
-
Hak ondertussen de walnoten grof en snij de vijgen in 3 of 4 stukken.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bestrooi het werkblad met bloem en kneed het gerezen deeg er nog even op. Rol uit tot een lange lap en leg op een bakplaat met bakpapier.
-
Verdeel de grofgehakte walnoten en de vijgen over het deeg en duw ze er lichtjes in. Bestrijk met 1 eetl. olijfolie.
-
Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen op een rooster.