Forel in papillot met venkel en tomaat
Forel in papillot met venkel en tomaat

Forel in papillot met venkel en tomaat

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 206 kcal
Vet 10.5 g
Koolhydraat 2.6 g
Eiwit 23.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de venkel in heel kleine stukjes.

  3. Pel de tomaten en snij ze in acht partjes.

  4. Bereiding:
  5. Laat de boter smelten in een kookpot (niet kleuren) en doe er de stukjes venkel in. Kruid met peper en zout, besprenkel met 1/2 glas droge witte wijn en zet het deksel op de pan. Laat 10 min. smoren op een zacht vuur.

  6. Breng 1 L water in een grote pan aan de kook met daarin 2 dl wijn, een halve citroen, laurier, tijm, peper en zout. Leg er de diepgevroren forellen in en laat ze gedurende 3 min. zachtjes koken (1). Ze moeten nog niet volledig gaar zijn.

  7. Haal de forellen uit de pan en ontdoe ze van het vel en de vinnen, maar laat de kop en de staart eraan. Haal de ogen uit met een puntig mes.

  8. Snij 8 vellen aluminiumfolie, groot genoeg om een forel in te wikkelen. Per papillot legt u 2 vellen aluminiumfolie over elkaar.

  9. Verdeel de uitgelekte gesmoorde venkel over de 4 pakjes en schik er telkens een forel op. Leg er per vis nog 4 partjes tomaat bij en bestrooi met wat Provençaalse kruiden. Vouw eerst de binnenste folie rond de vis en vervolgens het buitenste vel.

  10. Leg de papillot op de grill en laat 20 à 25 min. bakken op een matig vuur.

  11. Voor het opdienen neemt u het buitenste vel aluminiumfolie weg, zo krijgt u een proper pakje op uw bord.

  12. Afwerking:
  13. Geef er rijst bij of aardappelen met wat kruidenboter, gebakken op de barbecue.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de venkel in heel kleine stukjes.

  3. Pel de tomaten en snij ze in acht partjes.

  4. Bereiding:
  5. Laat de boter smelten in een kookpot (niet kleuren) en doe er de stukjes venkel in. Kruid met peper en zout, besprenkel met 1/2 glas droge witte wijn en zet het deksel op de pan. Laat 10 min. smoren op een zacht vuur.

  6. Breng 1 L water in een grote pan aan de kook met daarin 2 dl wijn, een halve citroen, laurier, tijm, peper en zout. Leg er de diepgevroren forellen in en laat ze gedurende 3 min. zachtjes koken (1). Ze moeten nog niet volledig gaar zijn.

  7. Haal de forellen uit de pan en ontdoe ze van het vel en de vinnen, maar laat de kop en de staart eraan. Haal de ogen uit met een puntig mes.

  8. Snij 8 vellen aluminiumfolie, groot genoeg om een forel in te wikkelen. Per papillot legt u 2 vellen aluminiumfolie over elkaar.

  9. Verdeel de uitgelekte gesmoorde venkel over de 4 pakjes en schik er telkens een forel op. Leg er per vis nog 4 partjes tomaat bij en bestrooi met wat Provençaalse kruiden. Vouw eerst de binnenste folie rond de vis en vervolgens het buitenste vel.

  10. Leg de papillot op de grill en laat 20 à 25 min. bakken op een matig vuur.

  11. Voor het opdienen neemt u het buitenste vel aluminiumfolie weg, zo krijgt u een proper pakje op uw bord.

  12. Afwerking:
  13. Geef er rijst bij of aardappelen met wat kruidenboter, gebakken op de barbecue.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 206 kcal
Vet 10.5 g
Koolhydraat 2.6 g
Eiwit 23.3 g

Bekijk het recept digitaal