- Bewaar

- Bewaar
Forel in zalmjasje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Breng 1 L water aan de kook met 2 dl witte wijn, een halve citroen, peper, zout, een snuif tijm en een blaadje laurier. Leg er de diepgevroren forellen in en laat ze 3 min. zachtjes koken (1) . Ze moeten nog niet volledig gaar zijn.
-
Haal het vel van de forellen, maar laat de kop en de staart eraan. Haal de ogen uit met een puntig mes.
-
Snij 8 vellen aluminiumfolie. Leg per papillot 2 vellen over elkaar, leg er een plakje gerookte zalm op en schik daarop de forel.
-
Meng de roquefort met 3 eetl. room en het sap van een halve citroen. Vul elke forel met 2 lepels van dit mengsel en vouw het plakje gerookte zalm rond de forel. Bedek met wat Provençaalse kruiden, enkele druppels witte wijn en een scheutje room. Vouw de aluminiumfolie dicht tot een papillot en leg 20 à 25 min. op een matig warme grill.
-
Afwerking:
-
Geef er rijst bij, of een aardappelslaatje.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Breng 1 L water aan de kook met 2 dl witte wijn, een halve citroen, peper, zout, een snuif tijm en een blaadje laurier. Leg er de diepgevroren forellen in en laat ze 3 min. zachtjes koken (1) . Ze moeten nog niet volledig gaar zijn.
-
Haal het vel van de forellen, maar laat de kop en de staart eraan. Haal de ogen uit met een puntig mes.
-
Snij 8 vellen aluminiumfolie. Leg per papillot 2 vellen over elkaar, leg er een plakje gerookte zalm op en schik daarop de forel.
-
Meng de roquefort met 3 eetl. room en het sap van een halve citroen. Vul elke forel met 2 lepels van dit mengsel en vouw het plakje gerookte zalm rond de forel. Bedek met wat Provençaalse kruiden, enkele druppels witte wijn en een scheutje room. Vouw de aluminiumfolie dicht tot een papillot en leg 20 à 25 min. op een matig warme grill.
-
Afwerking:
-
Geef er rijst bij, of een aardappelslaatje.