Forel met banaan en amandelen
Forel met banaan en amandelen

Forel met banaan en amandelen

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 369 kcal
Vet 20.5 g
Koolhydraat 18.4 g
Eiwit 27.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de forellen oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Rooster de amandelschilfers zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag.

  4. Meng het kerriepoeder met het amandelpoeder.

  5. Bereiding:
  6. Snij de bananen in de lengte in 2 en wentel door het mengsel van kerrie- en amandelpoeder. Wentel de forellen door de bloem en vul elke forel op met een halve banaan.

  7. Smelt 2 eetl. boter in een pan en bak de forellen goudbruin aan beide zijden. Zet het vuur lager en laat de forellen nog 10 à 15 min. verder bakken. Kruid met peper en zout en besprenkel met balsamicoazijn.

  8. Bestrooi de forellen met de geroosterde amandelschilfers, haal de forellen uit de pan en hou warm. Voeg 2 eetl. water aan de pan toe en schraap de braadresten los. Laat even koken.

  9. Afwerking:
  10. Leg op elk bord een forel en lepel er wat braadvocht over. Dien op met gekookte aardappelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de forellen oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Rooster de amandelschilfers zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag.

  4. Meng het kerriepoeder met het amandelpoeder.

  5. Bereiding:
  6. Snij de bananen in de lengte in 2 en wentel door het mengsel van kerrie- en amandelpoeder. Wentel de forellen door de bloem en vul elke forel op met een halve banaan.

  7. Smelt 2 eetl. boter in een pan en bak de forellen goudbruin aan beide zijden. Zet het vuur lager en laat de forellen nog 10 à 15 min. verder bakken. Kruid met peper en zout en besprenkel met balsamicoazijn.

  8. Bestrooi de forellen met de geroosterde amandelschilfers, haal de forellen uit de pan en hou warm. Voeg 2 eetl. water aan de pan toe en schraap de braadresten los. Laat even koken.

  9. Afwerking:
  10. Leg op elk bord een forel en lepel er wat braadvocht over. Dien op met gekookte aardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 369 kcal
Vet 20.5 g
Koolhydraat 18.4 g
Eiwit 27.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Hardys Semillon-Chardonnay Australië Wijn Stralende droge witte wijn uit Australië, met een boeket van exotische vruchten en een fruitige smaak. Koel serveren. Wijn Riesling Classic Rudolf Müller Duitsland

Bekijk het recept digitaal