- Bewaar

- Bewaar
Forel met kappertjessaus en aardappel-spekpannetje
Onze drankensuggesties
Bier Ciney Blond Blond abdijbier Wijn Mâcon-Villages A.O.P. 'Grande Réserve' Cave de Viré
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de forellen volledig ontdooien en dep droog.
-
Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en snij ze in de lengte in 4 of 6.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij fijn.
-
Snipper de peterselie en het knoflook fijn.
-
Meng de uitgelekte kappertjes met het pepertje, het knoflook, de peterselie en de olijfolie.
-
Snij de citroen in dunne schijfjes.
-
Snij de steeltjes van de waterkers en hak de blaadjes grof.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Schik de forellen naast elkaar in een ovenschaal. Giet er de kappertjessaus over.
-
Kruid met de oregano, peper en zout en schik er de schijfjes citroen op. Zet 30 à 35 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Verhit een braadpan met antiaanbaklaag en bak de spekblokjes 2 à 3 min. zonder vetstof.
-
Doe er de aardappelen bij en laat nog 5 min. mee bakken tot ze een krokant korstje krijgen. Kruid met een beetje peper.
-
Roer de waterkers net voor het opdienen onder het aardappelspekpannetje.
-
Afwerking:
-
Serveer de forellen met wat kappertjessaus, het aardappelspekpannetje en een groen slaatje.
Onze drankensuggesties
Bier Ciney Blond Blond abdijbier Wijn Mâcon-Villages A.O.P. 'Grande Réserve' Cave de Viré
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de forellen volledig ontdooien en dep droog.
-
Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en snij ze in de lengte in 4 of 6.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij fijn.
-
Snipper de peterselie en het knoflook fijn.
-
Meng de uitgelekte kappertjes met het pepertje, het knoflook, de peterselie en de olijfolie.
-
Snij de citroen in dunne schijfjes.
-
Snij de steeltjes van de waterkers en hak de blaadjes grof.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Schik de forellen naast elkaar in een ovenschaal. Giet er de kappertjessaus over.
-
Kruid met de oregano, peper en zout en schik er de schijfjes citroen op. Zet 30 à 35 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Verhit een braadpan met antiaanbaklaag en bak de spekblokjes 2 à 3 min. zonder vetstof.
-
Doe er de aardappelen bij en laat nog 5 min. mee bakken tot ze een krokant korstje krijgen. Kruid met een beetje peper.
-
Roer de waterkers net voor het opdienen onder het aardappelspekpannetje.
-
Afwerking:
-
Serveer de forellen met wat kappertjessaus, het aardappelspekpannetje en een groen slaatje.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Ciney Blond Blond abdijbier Wijn Mâcon-Villages A.O.P. 'Grande Réserve' Cave de Viré