Forel met kappertjessaus en aardappel-spekpannetje
Forel met kappertjessaus en aardappel-spekpannetje

Forel met kappertjessaus en aardappel-spekpannetje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 425 kcal
Vet 16.3 g
Koolhydraat 24.6 g
Eiwit 44.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de forellen volledig ontdooien en dep droog.

  3. Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en snij ze in de lengte in 4 of 6.

  4. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij fijn.

  5. Snipper de peterselie en het knoflook fijn.

  6. Meng de uitgelekte kappertjes met het pepertje, het knoflook, de peterselie en de olijfolie.

  7. Snij de citroen in dunne schijfjes.

  8. Snij de steeltjes van de waterkers en hak de blaadjes grof.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Schik de forellen naast elkaar in een ovenschaal. Giet er de kappertjessaus over.

  12. Kruid met de oregano, peper en zout en schik er de schijfjes citroen op. Zet 30 à 35 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  14. Verhit een braadpan met antiaanbaklaag en bak de spekblokjes 2 à 3 min. zonder vetstof.

  15. Doe er de aardappelen bij en laat nog 5 min. mee bakken tot ze een krokant korstje krijgen. Kruid met een beetje peper.

  16. Roer de waterkers net voor het opdienen onder het aardappelspekpannetje.

  17. Afwerking:
  18. Serveer de forellen met wat kappertjessaus, het aardappelspekpannetje en een groen slaatje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de forellen volledig ontdooien en dep droog.

  3. Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en snij ze in de lengte in 4 of 6.

  4. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij fijn.

  5. Snipper de peterselie en het knoflook fijn.

  6. Meng de uitgelekte kappertjes met het pepertje, het knoflook, de peterselie en de olijfolie.

  7. Snij de citroen in dunne schijfjes.

  8. Snij de steeltjes van de waterkers en hak de blaadjes grof.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Schik de forellen naast elkaar in een ovenschaal. Giet er de kappertjessaus over.

  12. Kruid met de oregano, peper en zout en schik er de schijfjes citroen op. Zet 30 à 35 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  14. Verhit een braadpan met antiaanbaklaag en bak de spekblokjes 2 à 3 min. zonder vetstof.

  15. Doe er de aardappelen bij en laat nog 5 min. mee bakken tot ze een krokant korstje krijgen. Kruid met een beetje peper.

  16. Roer de waterkers net voor het opdienen onder het aardappelspekpannetje.

  17. Afwerking:
  18. Serveer de forellen met wat kappertjessaus, het aardappelspekpannetje en een groen slaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 425 kcal
Vet 16.3 g
Koolhydraat 24.6 g
Eiwit 44.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Ciney Blond Blond abdijbier Wijn Mâcon-Villages A.O.P. 'Grande Réserve' Cave de Viré

Bekijk het recept digitaal