Forel op Ardense wijze
Forel op Ardense wijze

Forel op Ardense wijze

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 415 kcal
Vet 28.8 g
Koolhydraat 6.6 g
Eiwit 32.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de forellen gedurende ± 3 u oppervlakkig ontdooien.

  3. Haal de ogen uit met een puntig mes. Spoel de forellen onder koud water en dep ze droog, zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant.

  4. Bekleed de binnenkant van de forellen met een half sneetje Ardense hesp en een sneetje ontkorste Maredsous.

  5. Druk de forellen goed dicht en wentel ze door de bloem.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 3 eetl. boter in een braadpan en kleur de gevulde forellen aan beide zijden goudbruin.

  8. Zet het vuur lager. Kruid met peper en zout en laat 10 à 15 min. gaar worden. Draai de forellen tussenin voorzichtig om met een spatel. Haal de forellen uit de pan.

  9. Voor de saus haalt u de pan van het vuur. Smelt er 2 eetl. boter in en schraap de braadresten goed los. Breng op smaak met enkele druppels citroensap.

  10. Afwerking:
  11. Serveer met aardappelpuree en gestoofde boschampignons of witloof. Geef er de saus apart bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de forellen gedurende ± 3 u oppervlakkig ontdooien.

  3. Haal de ogen uit met een puntig mes. Spoel de forellen onder koud water en dep ze droog, zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant.

  4. Bekleed de binnenkant van de forellen met een half sneetje Ardense hesp en een sneetje ontkorste Maredsous.

  5. Druk de forellen goed dicht en wentel ze door de bloem.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 3 eetl. boter in een braadpan en kleur de gevulde forellen aan beide zijden goudbruin.

  8. Zet het vuur lager. Kruid met peper en zout en laat 10 à 15 min. gaar worden. Draai de forellen tussenin voorzichtig om met een spatel. Haal de forellen uit de pan.

  9. Voor de saus haalt u de pan van het vuur. Smelt er 2 eetl. boter in en schraap de braadresten goed los. Breng op smaak met enkele druppels citroensap.

  10. Afwerking:
  11. Serveer met aardappelpuree en gestoofde boschampignons of witloof. Geef er de saus apart bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 415 kcal
Vet 28.8 g
Koolhydraat 6.6 g
Eiwit 32.4 g

Bekijk het recept digitaal