- Bewaar

- Bewaar
Forel op Ardense wijze
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de forellen gedurende ± 3 u oppervlakkig ontdooien.
-
Haal de ogen uit met een puntig mes. Spoel de forellen onder koud water en dep ze droog, zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant.
-
Bekleed de binnenkant van de forellen met een half sneetje Ardense hesp en een sneetje ontkorste Maredsous.
-
Druk de forellen goed dicht en wentel ze door de bloem.
-
Bereiding:
-
Verhit 3 eetl. boter in een braadpan en kleur de gevulde forellen aan beide zijden goudbruin.
-
Zet het vuur lager. Kruid met peper en zout en laat 10 à 15 min. gaar worden. Draai de forellen tussenin voorzichtig om met een spatel. Haal de forellen uit de pan.
-
Voor de saus haalt u de pan van het vuur. Smelt er 2 eetl. boter in en schraap de braadresten goed los. Breng op smaak met enkele druppels citroensap.
-
Afwerking:
-
Serveer met aardappelpuree en gestoofde boschampignons of witloof. Geef er de saus apart bij.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de forellen gedurende ± 3 u oppervlakkig ontdooien.
-
Haal de ogen uit met een puntig mes. Spoel de forellen onder koud water en dep ze droog, zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant.
-
Bekleed de binnenkant van de forellen met een half sneetje Ardense hesp en een sneetje ontkorste Maredsous.
-
Druk de forellen goed dicht en wentel ze door de bloem.
-
Bereiding:
-
Verhit 3 eetl. boter in een braadpan en kleur de gevulde forellen aan beide zijden goudbruin.
-
Zet het vuur lager. Kruid met peper en zout en laat 10 à 15 min. gaar worden. Draai de forellen tussenin voorzichtig om met een spatel. Haal de forellen uit de pan.
-
Voor de saus haalt u de pan van het vuur. Smelt er 2 eetl. boter in en schraap de braadresten goed los. Breng op smaak met enkele druppels citroensap.
-
Afwerking:
-
Serveer met aardappelpuree en gestoofde boschampignons of witloof. Geef er de saus apart bij.