Forelduo op z'n Provençaals
Forelduo op z'n Provençaals

Forelduo op z'n Provençaals

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 346 kcal
Vet 19.5 g
Koolhydraat 10 g
Eiwit 31.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de forellen voldoende ontdooien zodat u ze kan openen.

  3. Haal de ogen uit met een puntig mes en spoel de forellen onder koud stromend water. Dep goed droog, zowel aan de binnen- als aan de buitenkant.

  4. Vouw de filets open en leg in elke forel een halve gerookte forelfilet. Kruid met wat Provençaalse kruiden, peper en een weinig zout. Druk terug dicht.

  5. Snipper de knoflook en de ui fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 1 eetl. olijfolie en stoof de gesnipperde knoflook en ui glazig. Voeg de diepgevroren tomatenblokjes toe en stoof al roerend gedurende enkele min. Voeg het citroensap, de olijven en de rode pesto toe. Roer om en kruid met peper en zout.

  8. Laat zachtjes sudderen, zonder deksel, gedurende 15 à 20 min. Het vocht moet volledig verdampt zijn, eventueel kan u het vuur de laatste minuten wat hoger zetten.

  9. Verhit ondertussen 3 eetl. olijfolie in een braadpan. Haal de gevulde forellen door de bloem en bak ze in de hete olijfolie. Laat ze aan beide zijden goudbruin bakken.

  10. Zet het vuur lager en laat gedurende 10 à 15 min. gaar worden. Draai de forellen tussenin voorzichtig om met een spatel.

  11. Afwerking:
  12. Serveer de forellen met de Provençaalse saus en pasta zoals verse tagliatelle of penne.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de forellen voldoende ontdooien zodat u ze kan openen.

  3. Haal de ogen uit met een puntig mes en spoel de forellen onder koud stromend water. Dep goed droog, zowel aan de binnen- als aan de buitenkant.

  4. Vouw de filets open en leg in elke forel een halve gerookte forelfilet. Kruid met wat Provençaalse kruiden, peper en een weinig zout. Druk terug dicht.

  5. Snipper de knoflook en de ui fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 1 eetl. olijfolie en stoof de gesnipperde knoflook en ui glazig. Voeg de diepgevroren tomatenblokjes toe en stoof al roerend gedurende enkele min. Voeg het citroensap, de olijven en de rode pesto toe. Roer om en kruid met peper en zout.

  8. Laat zachtjes sudderen, zonder deksel, gedurende 15 à 20 min. Het vocht moet volledig verdampt zijn, eventueel kan u het vuur de laatste minuten wat hoger zetten.

  9. Verhit ondertussen 3 eetl. olijfolie in een braadpan. Haal de gevulde forellen door de bloem en bak ze in de hete olijfolie. Laat ze aan beide zijden goudbruin bakken.

  10. Zet het vuur lager en laat gedurende 10 à 15 min. gaar worden. Draai de forellen tussenin voorzichtig om met een spatel.

  11. Afwerking:
  12. Serveer de forellen met de Provençaalse saus en pasta zoals verse tagliatelle of penne.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 346 kcal
Vet 19.5 g
Koolhydraat 10 g
Eiwit 31.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Hardys Crest Chardonnay-Sauvignon Blanc Australië Exotisch getinte wereld-wijn boordevol citrus-aroma's en die typische, frisse sauvignontoets. Vol en rond in de mond. Elegante afdronk met fijne houttoets. Wijn Domaine de Luzanet Vin de Pays des Côtes de Gascogne Frisse en fruitige witte wijn uit het Franse zuidwesten. Onklopbare prijs-kwaliteitverhouding.

Bekijk het recept digitaal