Forelpapillot met gedroogde tomaatjes
Forelpapillot met gedroogde tomaatjes

Forelpapillot met gedroogde tomaatjes

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 269 kcal
Vet 16.9 g
Koolhydraat 4.8 g
Eiwit 24.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de forellen grotendeels ontdooien en open ze. Spoel af en dep goed droog.

  3. Snij de verse groenten in stukken.

  4. Breng 1 L water aan de kook met het bouillonblokje en kook hierin de groentestukjes gedurende 3 à 5 min. Laat uitlekken.

  5. Rijg de groenten afwisselend op spiesjes.

  6. Bereiding:
  7. Neem 4 grote vellen aluminiumfolie en bestrijk in het midden met olijfolie.

  8. Leg op elk vel een forel en vul deze op met 4 à 6 halfgedroogde kerstomaatjes. Besprenkel de tomaatjes met enkele druppels olie uit hun verpakking. Sluit de forellen en giet er nog een beetje van deze olie over.

  9. Vouw de papillotten dicht en bak ze op een matig warme barbecue gedurende ± 30 min. of in een op 200 °C voorverwarmde oven gedurende 30 à 35 min.

  10. Strijk de groentebrochettes in met de olie uit de tomatenverpakking en bak op een matig warme barbecue gedurende ± 3 à 5 min. Draai regelmatig om.

  11. Afwerking:
  12. Serveer met een aardappel in de schil.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de forellen grotendeels ontdooien en open ze. Spoel af en dep goed droog.

  3. Snij de verse groenten in stukken.

  4. Breng 1 L water aan de kook met het bouillonblokje en kook hierin de groentestukjes gedurende 3 à 5 min. Laat uitlekken.

  5. Rijg de groenten afwisselend op spiesjes.

  6. Bereiding:
  7. Neem 4 grote vellen aluminiumfolie en bestrijk in het midden met olijfolie.

  8. Leg op elk vel een forel en vul deze op met 4 à 6 halfgedroogde kerstomaatjes. Besprenkel de tomaatjes met enkele druppels olie uit hun verpakking. Sluit de forellen en giet er nog een beetje van deze olie over.

  9. Vouw de papillotten dicht en bak ze op een matig warme barbecue gedurende ± 30 min. of in een op 200 °C voorverwarmde oven gedurende 30 à 35 min.

  10. Strijk de groentebrochettes in met de olie uit de tomatenverpakking en bak op een matig warme barbecue gedurende ± 3 à 5 min. Draai regelmatig om.

  11. Afwerking:
  12. Serveer met een aardappel in de schil.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 269 kcal
Vet 16.9 g
Koolhydraat 4.8 g
Eiwit 24.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château Le Sablou A.C. Bergerac sec Droge witte wijn uit het zuidwesten van Frankrijk met een frisse en fruitige smaak. Wijn Domaine Saint André Rosé - Syrah Vin de Pays d'Oc Heel aromatische rosé gemaakt van de syrahdruif. In de neus zitten frambozen en ander rood fruit. Deze rosé smaakt fris en een tikje vettig. Een ideale terrasjeswijn.

Bekijk het recept digitaal