Frambozencharlotte met madeleines en witte chocolade
Frambozencharlotte met madeleines en witte chocolade

Frambozencharlotte met madeleines en witte chocolade

Dessert
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 418 kcal
Vet 24.9 g
Verzadigd vet 14.9 g
Koolhydraat 41.1 g
Suiker 33.9 g
Vezel 3.9 g
Eiwit 5.9 g
Zout 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp uit.

  3. Maak een frambozencoulis: doe 500 g diepgevroren frambozen samen met de suiker in een kookpot en laat 10 min. koken. Mix fijn en duw door een zeef.

  4. Smelt intussen de witte chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Meng onder de mascarpone.

  5. Los de uitgeknepen gelatineblaadjes op in 5 eetl. warme frambozencoulis. Roer er daarna de yoghurt onder.

  6. Bekleed een springvorm met bakpapier en zet de madeleines verticaal tegen de rand van de springvorm. Vul de vorm met de het mascarponemengsel. Giet er daarna de frambozenyoghurt over. Dek af met vershoudfolie en zet minstens 2 u. in de koelkast.

  7. Haal uit de koelkast, verwijder de springvorm en werk af met een handvol diepgevroren frambozen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp uit.

  3. Maak een frambozencoulis: doe 500 g diepgevroren frambozen samen met de suiker in een kookpot en laat 10 min. koken. Mix fijn en duw door een zeef.

  4. Smelt intussen de witte chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Meng onder de mascarpone.

  5. Los de uitgeknepen gelatineblaadjes op in 5 eetl. warme frambozencoulis. Roer er daarna de yoghurt onder.

  6. Bekleed een springvorm met bakpapier en zet de madeleines verticaal tegen de rand van de springvorm. Vul de vorm met de het mascarponemengsel. Giet er daarna de frambozenyoghurt over. Dek af met vershoudfolie en zet minstens 2 u. in de koelkast.

  7. Haal uit de koelkast, verwijder de springvorm en werk af met een handvol diepgevroren frambozen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 418 kcal
Vet 24.9 g
Verzadigd vet 14.9 g
Koolhydraat 41.1 g
Suiker 33.9 g
Vezel 3.9 g
Eiwit 5.9 g
Zout 0.3 g

Bekijk het recept digitaal