- Bewaar

- Bewaar
Frambozencupcakes met granaatappeltopping
Onze drankensuggesties
andere Graindor Huila Colombia
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Klop de boter samen met de suiker en de vanillesuiker tot een luchtige, romige massa.
-
Klop er de eieren één voor één goed onder.
-
Voeg de yoghurt toe en meng goed.
-
Voeg de zelfrijzende bloem toe en meng tot een egaal deeg.
-
Doe 12 papieren vormpjes in een muffinbakvorm en vul voor de helft met deeg. Leg in elk vormpje 4 à 5 frambozen en verdeel er het resterende deeg over.
-
Bak 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal de cupcakes uit de bakvorm en laat afkoelen op een taartrooster.
-
Snij ondertussen de granaatappel in 2. Pers het sap uit de ene helft (u hebt 6 eetl. nodig). Klop de pitjes uit de andere helft met de bolle kant van een lepel.
-
Meng 100 g bloemsuiker met 2 eetl. granaatappelsap en verdeel over 6 cupcakes. Druk er enkele granaatappelpitjes in (hou er enkele opzij voor de 6 overige cupcakes).
-
Meng de verse kaas met 4 eetl. granaatappelsap en 2 eetl. bloemsuiker. Lepel in een spuitzak en spuit torentjes op de rest van de cupcakes. Werk af met granaatappelpitjes.
Cupcakes zonder topping kan u enkele dagen bewaren in een afgesloten doos in de koelkast. Haal ze wel 20 min. voor gebruik uit de koelkast, zodat u ze op kamertemperatuur kan opdienen. De topping maakt u het best op het moment zelf. Die met bloemsuiker en verse kaas verkleurt makkelijk en is daarom niet geschikt om lang te bewaren.
Onze drankensuggesties
andere Graindor Huila Colombia
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Klop de boter samen met de suiker en de vanillesuiker tot een luchtige, romige massa.
-
Klop er de eieren één voor één goed onder.
-
Voeg de yoghurt toe en meng goed.
-
Voeg de zelfrijzende bloem toe en meng tot een egaal deeg.
-
Doe 12 papieren vormpjes in een muffinbakvorm en vul voor de helft met deeg. Leg in elk vormpje 4 à 5 frambozen en verdeel er het resterende deeg over.
-
Bak 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal de cupcakes uit de bakvorm en laat afkoelen op een taartrooster.
-
Snij ondertussen de granaatappel in 2. Pers het sap uit de ene helft (u hebt 6 eetl. nodig). Klop de pitjes uit de andere helft met de bolle kant van een lepel.
-
Meng 100 g bloemsuiker met 2 eetl. granaatappelsap en verdeel over 6 cupcakes. Druk er enkele granaatappelpitjes in (hou er enkele opzij voor de 6 overige cupcakes).
-
Meng de verse kaas met 4 eetl. granaatappelsap en 2 eetl. bloemsuiker. Lepel in een spuitzak en spuit torentjes op de rest van de cupcakes. Werk af met granaatappelpitjes.
Cupcakes zonder topping kan u enkele dagen bewaren in een afgesloten doos in de koelkast. Haal ze wel 20 min. voor gebruik uit de koelkast, zodat u ze op kamertemperatuur kan opdienen. De topping maakt u het best op het moment zelf. Die met bloemsuiker en verse kaas verkleurt makkelijk en is daarom niet geschikt om lang te bewaren.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
andere Graindor Huila Colombia