Frangipane met rood fruit
Frangipane met rood fruit

Frangipane met rood fruit

Tussendoortje
5 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 868 kcal
Vet 63.7 g
Koolhydraat 59.5 g
Eiwit 14.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 5 min.)

  3. Laat het fruit volledig ontdooien.

  4. Rasp de schil van de citroen.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Rol het kruimeldeeg uit en snij er 5 cirkels uit met een diameter die net iets groter is dan een taartvormpje. Leg een deegcirkel in elk vormpje. Bedek met bakpapier en met bakbonen of droge bonen. Bak de taartbodems 10 min. blind in de voorverwarmde oven.

  8. Klop intussen de zachte boter met de suiker en de citroenzeste tot een luchtige massa. Roer er het amandelpoeder onder, en daarna een voor een de eieren. Zet het deeg 15 min. in de koelkast.

  9. Verdeel het amandeldeeg over de taartbodems. Leg er het rode fruit bovenop en duw het lichtjes in het deeg.

  10. Zet de taartjes 30 min. in de voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin zijn.

  11. Afwerking:
  12. Serveer met een bolletje vanille-ijs.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 5 min.)

  3. Laat het fruit volledig ontdooien.

  4. Rasp de schil van de citroen.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Rol het kruimeldeeg uit en snij er 5 cirkels uit met een diameter die net iets groter is dan een taartvormpje. Leg een deegcirkel in elk vormpje. Bedek met bakpapier en met bakbonen of droge bonen. Bak de taartbodems 10 min. blind in de voorverwarmde oven.

  8. Klop intussen de zachte boter met de suiker en de citroenzeste tot een luchtige massa. Roer er het amandelpoeder onder, en daarna een voor een de eieren. Zet het deeg 15 min. in de koelkast.

  9. Verdeel het amandeldeeg over de taartbodems. Leg er het rode fruit bovenop en duw het lichtjes in het deeg.

  10. Zet de taartjes 30 min. in de voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin zijn.

  11. Afwerking:
  12. Serveer met een bolletje vanille-ijs.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 868 kcal
Vet 63.7 g
Koolhydraat 59.5 g
Eiwit 14.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Champagne Marquis De Villon demi-sec andere Graindor Yrgacheffe Ethiopia

Bekijk het recept digitaal