- Bewaar

- Bewaar
Franse financiers met kersencompote
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding (20 min. + 15 min. in de oven)
-
Hou 12 kersen opzij en ontpit de rest. Doe de ontpitte kersen samen met de suiker, het citroensap en het water in een kookpot. Breng aan de kook en laat zachtjes sudderen tot je compote hebt.
-
Los het aardappelzetmeel op in het water en voeg toe aan de kersencompote. Laat volledig afkoelen.
-
Snij intussen de boter in blokjes en doe in een steelpannetje. Laat smelten op een middelmatig vuur tot de boter pruttelt, goudbruin wordt en lichtjes naar noten ruikt. Roer regelmatig. Haal dan van het vuur en laat afkoelen.
-
Rooster de hazelnoten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat afkoelen en verwijder de velletjes zoveel mogelijk. Mix vervolgens tot meel in een blender.
-
Meng het hazelnotenmeel, de bloemsuiker, de patisseriebloem en het bakpoeder in een grote mengkom.
-
Snij het vanillestokje in de lengte in 2 en schraap er de pitjes uit met een scherp mesje. Scheid de eieren en voeg de eiwitten toe aan het hazelnootmengsel. Voeg ook de vanillezaadjes en de gesmolten boter toe. Mix tot een glad deeg.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Vet een muffinbakvorm in met de rest van de boter en schep 1 el deeg in elk vormpje. Lepel er 1 el kersencompote op en vul tot 2/3 aan met deeg. Duw een kers met steeltje lichtjes in het deeg en bestrooi met de amandelschilfers. Zet ± 15 min. in de voorverwarmde oven, tot de financiers goudbruin zijn.
-
Haal uit de oven en laat afkoelen. Ontvorm de financiers pas als ze volledig afgekoeld zijn.
Bewaren
Je kan deze cakejes max. 3 dagen in een afgesloten doos bewaren.
Wat doe je met de eigelen?
Je kan de eigelen max. 2 dagen in de koelkast bewaren. Gebruik ze bv. om mayonaise, crème brûlée of banketbakkersroom te maken.
Hoe verwijder je de velletjes van de hazelnoten?
Leg de geroosterde hazelnoten op een keukenhanddoek en wrijf er met een andere keukenhanddoek over.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding (20 min. + 15 min. in de oven)
-
Hou 12 kersen opzij en ontpit de rest. Doe de ontpitte kersen samen met de suiker, het citroensap en het water in een kookpot. Breng aan de kook en laat zachtjes sudderen tot je compote hebt.
-
Los het aardappelzetmeel op in het water en voeg toe aan de kersencompote. Laat volledig afkoelen.
-
Snij intussen de boter in blokjes en doe in een steelpannetje. Laat smelten op een middelmatig vuur tot de boter pruttelt, goudbruin wordt en lichtjes naar noten ruikt. Roer regelmatig. Haal dan van het vuur en laat afkoelen.
-
Rooster de hazelnoten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat afkoelen en verwijder de velletjes zoveel mogelijk. Mix vervolgens tot meel in een blender.
-
Meng het hazelnotenmeel, de bloemsuiker, de patisseriebloem en het bakpoeder in een grote mengkom.
-
Snij het vanillestokje in de lengte in 2 en schraap er de pitjes uit met een scherp mesje. Scheid de eieren en voeg de eiwitten toe aan het hazelnootmengsel. Voeg ook de vanillezaadjes en de gesmolten boter toe. Mix tot een glad deeg.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Vet een muffinbakvorm in met de rest van de boter en schep 1 el deeg in elk vormpje. Lepel er 1 el kersencompote op en vul tot 2/3 aan met deeg. Duw een kers met steeltje lichtjes in het deeg en bestrooi met de amandelschilfers. Zet ± 15 min. in de voorverwarmde oven, tot de financiers goudbruin zijn.
-
Haal uit de oven en laat afkoelen. Ontvorm de financiers pas als ze volledig afgekoeld zijn.
Bewaren
Je kan deze cakejes max. 3 dagen in een afgesloten doos bewaren.
Wat doe je met de eigelen?
Je kan de eigelen max. 2 dagen in de koelkast bewaren. Gebruik ze bv. om mayonaise, crème brûlée of banketbakkersroom te maken.
Hoe verwijder je de velletjes van de hazelnoten?
Leg de geroosterde hazelnoten op een keukenhanddoek en wrijf er met een andere keukenhanddoek over.