Frietjes
Frietjes

Frietjes

30 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 314 kcal
Vet 16.2 g
Koolhydraat 38 g
Eiwit 4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en snij in staafjes van 1 cm dik.

  3. Spoel onder koud water en dep goed droog.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de frituurolie of het frituurvet op 140 à 150 °C.

  6. Leg een portie frietjes in het frituurmandje. Zorg dat ze volledig onderstaan in de olie of het vet (bak dus niet te veel frietjes in 1 keer). Bak 3 à 4 min. voor (zo garen ze vanbinnen zonder te kleuren).

  7. Laat de voorgebakken frietjes uitlekken op keukenpapier.

  8. Verhoog de temperatuur van de frituurolie of het vet naar 180 °C.

  9. Bak de frietjes een tweede keer tot ze goudbruin zijn. Laat opnieuw uitlekken op keukenpapier (dan worden ze krokant).

  10. Bestrooi met zout en schud goed zodat het zout zich verspreidt.

  11. Afwerking:
  12. Serveer bij steak, vol-au-vent (p. 58), tomaat-garnaal (p. 97) enz.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en snij in staafjes van 1 cm dik.

  3. Spoel onder koud water en dep goed droog.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de frituurolie of het frituurvet op 140 à 150 °C.

  6. Leg een portie frietjes in het frituurmandje. Zorg dat ze volledig onderstaan in de olie of het vet (bak dus niet te veel frietjes in 1 keer). Bak 3 à 4 min. voor (zo garen ze vanbinnen zonder te kleuren).

  7. Laat de voorgebakken frietjes uitlekken op keukenpapier.

  8. Verhoog de temperatuur van de frituurolie of het vet naar 180 °C.

  9. Bak de frietjes een tweede keer tot ze goudbruin zijn. Laat opnieuw uitlekken op keukenpapier (dan worden ze krokant).

  10. Bestrooi met zout en schud goed zodat het zout zich verspreidt.

  11. Afwerking:
  12. Serveer bij steak, vol-au-vent (p. 58), tomaat-garnaal (p. 97) enz.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 314 kcal
Vet 16.2 g
Koolhydraat 38 g
Eiwit 4 g

Bekijk het recept digitaal