- Bewaar

- Bewaar
Frietjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de aardappelen en snij in staafjes van 1 cm dik.
-
Spoel onder koud water en dep goed droog.
-
Bereiding:
-
Verwarm de frituurolie of het frituurvet op 140 à 150 °C.
-
Leg een portie frietjes in het frituurmandje. Zorg dat ze volledig onderstaan in de olie of het vet (bak dus niet te veel frietjes in 1 keer). Bak 3 à 4 min. voor (zo garen ze vanbinnen zonder te kleuren).
-
Laat de voorgebakken frietjes uitlekken op keukenpapier.
-
Verhoog de temperatuur van de frituurolie of het vet naar 180 °C.
-
Bak de frietjes een tweede keer tot ze goudbruin zijn. Laat opnieuw uitlekken op keukenpapier (dan worden ze krokant).
-
Bestrooi met zout en schud goed zodat het zout zich verspreidt.
-
Afwerking:
-
Serveer bij steak, vol-au-vent (p. 58), tomaat-garnaal (p. 97) enz.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de aardappelen en snij in staafjes van 1 cm dik.
-
Spoel onder koud water en dep goed droog.
-
Bereiding:
-
Verwarm de frituurolie of het frituurvet op 140 à 150 °C.
-
Leg een portie frietjes in het frituurmandje. Zorg dat ze volledig onderstaan in de olie of het vet (bak dus niet te veel frietjes in 1 keer). Bak 3 à 4 min. voor (zo garen ze vanbinnen zonder te kleuren).
-
Laat de voorgebakken frietjes uitlekken op keukenpapier.
-
Verhoog de temperatuur van de frituurolie of het vet naar 180 °C.
-
Bak de frietjes een tweede keer tot ze goudbruin zijn. Laat opnieuw uitlekken op keukenpapier (dan worden ze krokant).
-
Bestrooi met zout en schud goed zodat het zout zich verspreidt.
-
Afwerking:
-
Serveer bij steak, vol-au-vent (p. 58), tomaat-garnaal (p. 97) enz.