Frietjes van zoete aardappel met kruidige kaas
Frietjes van zoete aardappel met kruidige kaas

Frietjes van zoete aardappel met kruidige kaas

55 min.
Aperitiefhapje
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 236 kcal
Vet 14.5 g
Koolhydraat 18.5 g
Eiwit 7.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de platte peterselie en de koriander fijn.

  4. Pers de knoflookteentjes.

  5. Rasp de gember fijn.

  6. Rasp de citroenschil (niet het wit) en pers de citroen.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Schil de zoete aardappelen en snij in frietjes van ± 1 cm dik. Spoel onder koud water en dep goed droog.

  10. Verdeel de frietjes over een bakplaat en besprenkel met de olijfolie, de cayennepeper, grof zeezout en de sesamzaadjes. Meng alles goed onder elkaar. Zet ± 35 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Maak intussen de dipsaus: meng de fijngesnipperde peterselie en koriander, het geperste knoflook, de geraspte gember, het komijn- en korianderpoeder, het citroensap en de citroenzeste goed onder elkaar.

  12. Meng de kruidenmengeling vlak voor het serveren onder de platte kaas. Kruid met zwarte peper en grof zeezout.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de platte peterselie en de koriander fijn.

  4. Pers de knoflookteentjes.

  5. Rasp de gember fijn.

  6. Rasp de citroenschil (niet het wit) en pers de citroen.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Schil de zoete aardappelen en snij in frietjes van ± 1 cm dik. Spoel onder koud water en dep goed droog.

  10. Verdeel de frietjes over een bakplaat en besprenkel met de olijfolie, de cayennepeper, grof zeezout en de sesamzaadjes. Meng alles goed onder elkaar. Zet ± 35 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Maak intussen de dipsaus: meng de fijngesnipperde peterselie en koriander, het geperste knoflook, de geraspte gember, het komijn- en korianderpoeder, het citroensap en de citroenzeste goed onder elkaar.

  12. Meng de kruidenmengeling vlak voor het serveren onder de platte kaas. Kruid met zwarte peper en grof zeezout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 236 kcal
Vet 14.5 g
Koolhydraat 18.5 g
Eiwit 7.5 g

Bekijk het recept digitaal