- Bewaar

- Bewaar
Frietjes van zoete aardappel met kruidige kaas
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snipper de platte peterselie en de koriander fijn.
-
Pers de knoflookteentjes.
-
Rasp de gember fijn.
-
Rasp de citroenschil (niet het wit) en pers de citroen.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Schil de zoete aardappelen en snij in frietjes van ± 1 cm dik. Spoel onder koud water en dep goed droog.
-
Verdeel de frietjes over een bakplaat en besprenkel met de olijfolie, de cayennepeper, grof zeezout en de sesamzaadjes. Meng alles goed onder elkaar. Zet ± 35 min. in de voorverwarmde oven.
-
Maak intussen de dipsaus: meng de fijngesnipperde peterselie en koriander, het geperste knoflook, de geraspte gember, het komijn- en korianderpoeder, het citroensap en de citroenzeste goed onder elkaar.
-
Meng de kruidenmengeling vlak voor het serveren onder de platte kaas. Kruid met zwarte peper en grof zeezout.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snipper de platte peterselie en de koriander fijn.
-
Pers de knoflookteentjes.
-
Rasp de gember fijn.
-
Rasp de citroenschil (niet het wit) en pers de citroen.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Schil de zoete aardappelen en snij in frietjes van ± 1 cm dik. Spoel onder koud water en dep goed droog.
-
Verdeel de frietjes over een bakplaat en besprenkel met de olijfolie, de cayennepeper, grof zeezout en de sesamzaadjes. Meng alles goed onder elkaar. Zet ± 35 min. in de voorverwarmde oven.
-
Maak intussen de dipsaus: meng de fijngesnipperde peterselie en koriander, het geperste knoflook, de geraspte gember, het komijn- en korianderpoeder, het citroensap en de citroenzeste goed onder elkaar.
-
Meng de kruidenmengeling vlak voor het serveren onder de platte kaas. Kruid met zwarte peper en grof zeezout.