- Bewaar

- Bewaar
Fris eikenbladslaatje met kip
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Mâcon-Chardonnay A.O.P. 'L'Originel' Cave de Lugny
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Kook de eieren 10 min. Giet af, laat afkoelen en pel de eieren. Snij ze in gelijke schijfjes.
-
Schil intussen de aardappelen, snij in blokjes van 2 cm en dep droog.
-
Snij de kippenborstfilets in lange reepjes.
-
Schil de appelen en snij in gelijke blokjes. Besprenkel met het citroensap.
-
Snij de tomaten in gelijke partjes.
-
Scheur de rode eikenbladsla in grove stukken.
-
Spoel de maïs onder koud water en laat uitlekken.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de aardappelblokjes 20 min. op een zacht vuur, met deksel. Kruid met peper en zout en laat afkoelen.
-
Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een andere braadpan en bak de kippenreepjes 5 min. tot ze goudbruin zijn. Kruid met peper en zout. Zet opzij en laat afkoelen.
-
Maak de vinaigrette: meng 3 eetl. olijfolie met de wittewijnazijn en de mosterd en breng op smaak met peper en zout. Meng de vinaigrette onder de rode eikenbladsla en voeg de partjes tomaat, de blokjes appel, aardappel en de maïs toe.
-
Afwerking:
-
Verdeel de salade over de borden en schik er de schijfjes ei en de kippenreepjes op. Serveer met een stukje stokbrood.
Nog maïs over? Maïs geeft een zoete, knapperige toets in slaatjes. Of voeg toe aan een omelet met lente-uitjes, blokjes rode paprika, fijngesnipperde rode ui en wat cheddar.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Mâcon-Chardonnay A.O.P. 'L'Originel' Cave de Lugny
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Kook de eieren 10 min. Giet af, laat afkoelen en pel de eieren. Snij ze in gelijke schijfjes.
-
Schil intussen de aardappelen, snij in blokjes van 2 cm en dep droog.
-
Snij de kippenborstfilets in lange reepjes.
-
Schil de appelen en snij in gelijke blokjes. Besprenkel met het citroensap.
-
Snij de tomaten in gelijke partjes.
-
Scheur de rode eikenbladsla in grove stukken.
-
Spoel de maïs onder koud water en laat uitlekken.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de aardappelblokjes 20 min. op een zacht vuur, met deksel. Kruid met peper en zout en laat afkoelen.
-
Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een andere braadpan en bak de kippenreepjes 5 min. tot ze goudbruin zijn. Kruid met peper en zout. Zet opzij en laat afkoelen.
-
Maak de vinaigrette: meng 3 eetl. olijfolie met de wittewijnazijn en de mosterd en breng op smaak met peper en zout. Meng de vinaigrette onder de rode eikenbladsla en voeg de partjes tomaat, de blokjes appel, aardappel en de maïs toe.
-
Afwerking:
-
Verdeel de salade over de borden en schik er de schijfjes ei en de kippenreepjes op. Serveer met een stukje stokbrood.
Nog maïs over? Maïs geeft een zoete, knapperige toets in slaatjes. Of voeg toe aan een omelet met lente-uitjes, blokjes rode paprika, fijngesnipperde rode ui en wat cheddar.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Mâcon-Chardonnay A.O.P. 'L'Originel' Cave de Lugny