- Bewaar

- Bewaar
Fris gekruid tomatenslaatje met maanzaadcroutons
Onze drankensuggesties
Bier Westmalle Dubbel Donker trappistenbier Wijn Château Rauzan Despagne A.O.P. Bordeaux
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Breek of snij het stokbrood in stukjes van 2 cm en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met eetl. olijfolie en bestrooi met het maanzaad. Kruid met peper en zout en bak 5 à 10 min. in de voorverwarmde oven tot ze goed krokant zijn.
-
Snij intussen de halve rode ui in fijne halvemaantjes. Snij de tomaten in gelijke stukken en de ongeschilde minikomkommers in schijfjes van enkele mm.
-
Pluk de blaadjes van de takjes munt, dragon en basilicum en snipper fijn. Meng de verse kruiden met de tomaten, de rode ui en de komkommerschijfjes.
-
Meng 4 eetl. olijfolie met de rodewijnazijn, peper en zout en besprenkel er het slaatje mee. Bestrooi met de maanzaadcroutons.
Voor nog meer variatie kan u een seizoensslamix en enkele gekookte krieltjes onder het slaatje mengen.
Onze drankensuggesties
Bier Westmalle Dubbel Donker trappistenbier Wijn Château Rauzan Despagne A.O.P. Bordeaux
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Breek of snij het stokbrood in stukjes van 2 cm en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met eetl. olijfolie en bestrooi met het maanzaad. Kruid met peper en zout en bak 5 à 10 min. in de voorverwarmde oven tot ze goed krokant zijn.
-
Snij intussen de halve rode ui in fijne halvemaantjes. Snij de tomaten in gelijke stukken en de ongeschilde minikomkommers in schijfjes van enkele mm.
-
Pluk de blaadjes van de takjes munt, dragon en basilicum en snipper fijn. Meng de verse kruiden met de tomaten, de rode ui en de komkommerschijfjes.
-
Meng 4 eetl. olijfolie met de rodewijnazijn, peper en zout en besprenkel er het slaatje mee. Bestrooi met de maanzaadcroutons.
Voor nog meer variatie kan u een seizoensslamix en enkele gekookte krieltjes onder het slaatje mengen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Westmalle Dubbel Donker trappistenbier Wijn Château Rauzan Despagne A.O.P. Bordeaux