Fris gekruid tomatenslaatje met maanzaadcroutons
Fris gekruid tomatenslaatje met maanzaadcroutons

Fris gekruid tomatenslaatje met maanzaadcroutons

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 313 kcal
Vet 20.9 g
Verzadigd vet 3 g
Koolhydraat 24.1 g
Suiker 6.5 g
Vezel 3.5 g
Eiwit 5.6 g
Zout 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Breek of snij het stokbrood in stukjes van 2 cm en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met eetl. olijfolie en bestrooi met het maanzaad. Kruid met peper en zout en bak 5 à 10 min. in de voorverwarmde oven tot ze goed krokant zijn.

  4. Snij intussen de halve rode ui in fijne halvemaantjes. Snij de tomaten in gelijke stukken en de ongeschilde minikomkommers in schijfjes van enkele mm.

  5. Pluk de blaadjes van de takjes munt, dragon en basilicum en snipper fijn. Meng de verse kruiden met de tomaten, de rode ui en de komkommerschijfjes.

  6. Meng 4 eetl. olijfolie met de rodewijnazijn, peper en zout en besprenkel er het slaatje mee. Bestrooi met de maanzaadcroutons.

Tip

Voor nog meer variatie kan u een seizoensslamix en enkele gekookte krieltjes onder het slaatje mengen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Breek of snij het stokbrood in stukjes van 2 cm en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met eetl. olijfolie en bestrooi met het maanzaad. Kruid met peper en zout en bak 5 à 10 min. in de voorverwarmde oven tot ze goed krokant zijn.

  4. Snij intussen de halve rode ui in fijne halvemaantjes. Snij de tomaten in gelijke stukken en de ongeschilde minikomkommers in schijfjes van enkele mm.

  5. Pluk de blaadjes van de takjes munt, dragon en basilicum en snipper fijn. Meng de verse kruiden met de tomaten, de rode ui en de komkommerschijfjes.

  6. Meng 4 eetl. olijfolie met de rodewijnazijn, peper en zout en besprenkel er het slaatje mee. Bestrooi met de maanzaadcroutons.

Tip

Voor nog meer variatie kan u een seizoensslamix en enkele gekookte krieltjes onder het slaatje mengen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 313 kcal
Vet 20.9 g
Verzadigd vet 3 g
Koolhydraat 24.1 g
Suiker 6.5 g
Vezel 3.5 g
Eiwit 5.6 g
Zout 0.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Westmalle Dubbel Donker trappistenbier Wijn Château Rauzan Despagne A.O.P. Bordeaux

Bekijk het recept digitaal