Fris gekruide pappardelle met venkel en courgette
Fris gekruide pappardelle met venkel en courgette

Fris gekruide pappardelle met venkel en courgette

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 670 kcal
Vet 27.5 g
Koolhydraat 79 g
Eiwit 25.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de ongeschilde courgettes in staafjes van 1/2 cm dik en 4 cm lang.

  3. Snij de venkel in 4 stukken, verwijder de harde kern en snipper fijn.

  4. Snipper de knoflookteentjes fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de olijfolie samen met de boter en voeg het fijngesnipperde knoflook, de courgette staafjes en venkelstukjes toe. Dek af en laat ± 30 min. op een zacht vuur sudderen.

  7. Hak ondertussen de muntblaadjes fijn. Plet de roze bessen.

  8. Rasp de citroen tot u 1 eetl. zeste hebt. Verkruimel de feta.

  9. Kook de pappardelle 1 à 2 min. beetgaar in lichtgezouten water. Giet af.

  10. Kruid de groenten met zwarte peper en zout en voeg de roze bessen en de fijngehakte munt toe. Meng onder de pasta. Zet nog even op het vuur en meng goed.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de pasta over de borden en werk af met de citroenzeste en de verkruimelde feta.

  13. Besprenkel met de extra vierge olijfolie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de ongeschilde courgettes in staafjes van 1/2 cm dik en 4 cm lang.

  3. Snij de venkel in 4 stukken, verwijder de harde kern en snipper fijn.

  4. Snipper de knoflookteentjes fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de olijfolie samen met de boter en voeg het fijngesnipperde knoflook, de courgette staafjes en venkelstukjes toe. Dek af en laat ± 30 min. op een zacht vuur sudderen.

  7. Hak ondertussen de muntblaadjes fijn. Plet de roze bessen.

  8. Rasp de citroen tot u 1 eetl. zeste hebt. Verkruimel de feta.

  9. Kook de pappardelle 1 à 2 min. beetgaar in lichtgezouten water. Giet af.

  10. Kruid de groenten met zwarte peper en zout en voeg de roze bessen en de fijngehakte munt toe. Meng onder de pasta. Zet nog even op het vuur en meng goed.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de pasta over de borden en werk af met de citroenzeste en de verkruimelde feta.

  13. Besprenkel met de extra vierge olijfolie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 670 kcal
Vet 27.5 g
Koolhydraat 79 g
Eiwit 25.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Keizer Karel Ommegang Wijn Florale - Savagnin - A.O.P. Côtes du Jura

Bekijk het recept digitaal