Frisbeebrood met knoflookolie
Frisbeebrood met knoflookolie

Frisbeebrood met knoflookolie

1 u.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 364 kcal
Vet 12.2 g
Verzadigd vet 3.9 g
Koolhydraat 52.6 g
Suiker 7.2 g
Vezel 2.6 g
Eiwit 9 g
Zout 1.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Pluk de blaadjes van 1/4 plantje koriander of platte peterselie, doe ze in een koffiekop of een glas en knip ze in kleine stukjes.

  4. Doe 2 eetlepels olijfolie in een kommetje. Pel 1 teentje knoflook en pers het uit boven de olijfolie. Meng goed.

  5. Bereiding:
  6. Doe 250 g bloem en het bakpoeder in een grote mengkom.

  7. Meng de droge gist, de suiker en 1 koffielepel zout onder de bloemmengeling met een houten lepel.

  8. Oké, de droge mengeling is klaar. Die mag je nu lekker nat maken. Giet er de melk bij. Voeg de Griekse yoghurt toe. Doe er 1 eetlepel plantaardige olie bij.

  9. Pel 1 teentje knoflook. Pers het uit boven de mengkom. Kneed de pap nu met je handen tot alle ingrediënten onder elkaar gemengd zijn.

  10. Tijd om te tonen dat jij een echte held bent in de keuken. Maak je handen maar goed wit met bloem, dan kan je het deeg zeker de baas. Strooi ook 1 à 2 eetlepels bloem uit over het tafelblad. Neem het deeg uit de mengkom en leg het op de bloem. Kneed het deeg nu goed met je handen. Als het nog te kleverig is, doe je er 1 à 2 eetlepels bloem bij. Je mag zeker 10 min. hard drukken en knijpen tot je een gladde deegbol hebt.

  11. Neem een grote kom en bestrijk alle randen goed met olie. Leg de deegbol in de kom en bestrijk hem ook met olie. Dek de kom af met vershoudfolie en laat de deegbol minstens 2 u. rijzen op kamertemperatuur.

  12. Gedaan met de rust. Stroop je mouwen maar weer op, want je gaat platte broden maken. Neem de deegbol uit de kom en kneed het deeg nog 1 min. Trek de deegbol daarna in 4 gelijke stukken.

  13. Strooi wat bloem uit over je tafelblad en leg er een stuk deeg op. Rol er over met de deegrol tot je een platte ovaal hebt. Leg het platte stuk deeg op een bakplaat met bakpapier. Zo mag je nu elk stuk deeg plat rollen.

  14. Bestrijk de platte stukken deeg met de knoflookolie. Strooi er de stukjes koriander of peterselie over. Bestrooi alle stukken brood ten slotte met grof zeezout.

  15. Jouw broodje is gebakken. Of toch bijna, want eerst moeten mama of papa alles nog in de oven zetten: verwarm de oven voor op 250 °C en zet de bakplaat met de broodjes 6 à 7 min. in de oven tot ze bovenaan goudbruin zijn. Hou ze goed in de gaten, want in sommige ovens gaat het iets sneller. Neem de bakplaat uit de oven en laat de broodjes afkoelen op een taartrooster.

Tip

- Met een keukenschaar kan je groene kruiden zoals koriander, bieslook, peterselie, munt … makkelijk in kleine stukjes snijden. Doe de kruiden eerst in een koffiekop of een mok, dan ben je zeker dat je niet in je vingers zal knippen. - Probeer dit brood zeker eens bij het recept `Indiase curry met spruitenblaadjes'. En anders gebruik je het maar als pizzabodem. Dan kan je kiezen wat je erop legt. - Wil je zien hoe onze kinderkok dit recept klaarmaakt? Bekijk het op colruyt.be/kids.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Pluk de blaadjes van 1/4 plantje koriander of platte peterselie, doe ze in een koffiekop of een glas en knip ze in kleine stukjes.

  4. Doe 2 eetlepels olijfolie in een kommetje. Pel 1 teentje knoflook en pers het uit boven de olijfolie. Meng goed.

  5. Bereiding:
  6. Doe 250 g bloem en het bakpoeder in een grote mengkom.

  7. Meng de droge gist, de suiker en 1 koffielepel zout onder de bloemmengeling met een houten lepel.

  8. Oké, de droge mengeling is klaar. Die mag je nu lekker nat maken. Giet er de melk bij. Voeg de Griekse yoghurt toe. Doe er 1 eetlepel plantaardige olie bij.

  9. Pel 1 teentje knoflook. Pers het uit boven de mengkom. Kneed de pap nu met je handen tot alle ingrediënten onder elkaar gemengd zijn.

  10. Tijd om te tonen dat jij een echte held bent in de keuken. Maak je handen maar goed wit met bloem, dan kan je het deeg zeker de baas. Strooi ook 1 à 2 eetlepels bloem uit over het tafelblad. Neem het deeg uit de mengkom en leg het op de bloem. Kneed het deeg nu goed met je handen. Als het nog te kleverig is, doe je er 1 à 2 eetlepels bloem bij. Je mag zeker 10 min. hard drukken en knijpen tot je een gladde deegbol hebt.

  11. Neem een grote kom en bestrijk alle randen goed met olie. Leg de deegbol in de kom en bestrijk hem ook met olie. Dek de kom af met vershoudfolie en laat de deegbol minstens 2 u. rijzen op kamertemperatuur.

  12. Gedaan met de rust. Stroop je mouwen maar weer op, want je gaat platte broden maken. Neem de deegbol uit de kom en kneed het deeg nog 1 min. Trek de deegbol daarna in 4 gelijke stukken.

  13. Strooi wat bloem uit over je tafelblad en leg er een stuk deeg op. Rol er over met de deegrol tot je een platte ovaal hebt. Leg het platte stuk deeg op een bakplaat met bakpapier. Zo mag je nu elk stuk deeg plat rollen.

  14. Bestrijk de platte stukken deeg met de knoflookolie. Strooi er de stukjes koriander of peterselie over. Bestrooi alle stukken brood ten slotte met grof zeezout.

  15. Jouw broodje is gebakken. Of toch bijna, want eerst moeten mama of papa alles nog in de oven zetten: verwarm de oven voor op 250 °C en zet de bakplaat met de broodjes 6 à 7 min. in de oven tot ze bovenaan goudbruin zijn. Hou ze goed in de gaten, want in sommige ovens gaat het iets sneller. Neem de bakplaat uit de oven en laat de broodjes afkoelen op een taartrooster.

Tip

- Met een keukenschaar kan je groene kruiden zoals koriander, bieslook, peterselie, munt … makkelijk in kleine stukjes snijden. Doe de kruiden eerst in een koffiekop of een mok, dan ben je zeker dat je niet in je vingers zal knippen. - Probeer dit brood zeker eens bij het recept `Indiase curry met spruitenblaadjes'. En anders gebruik je het maar als pizzabodem. Dan kan je kiezen wat je erop legt. - Wil je zien hoe onze kinderkok dit recept klaarmaakt? Bekijk het op colruyt.be/kids.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 364 kcal
Vet 12.2 g
Verzadigd vet 3.9 g
Koolhydraat 52.6 g
Suiker 7.2 g
Vezel 2.6 g
Eiwit 9 g
Zout 1.8 g

Bekijk het recept digitaal