- Bewaar

- Bewaar
Frisse aardappelsalade met gegrilde courgette
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
BEREIDING IN DE KEUKEN (25 min.)
-
Schil de aardappelen en snij in blokjes van 3 cm. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Verwijder intussen de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika en snij in reepjes. Snij de courgette in schijfjes van 1/2 cm dik. Snij de snoeptomaatjes in 2.
-
Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers 1 helft.
-
Meng de lookboterkruiden met de citroenzeste, het citroensap en 3 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout.
-
Bereiding:
-
BEREIDING OP DE BARBECUE (± 10 min.)
-
Bestrijk de courgetteschijfjes met 1 eetl. olijfolie. Bak in een klemrooster of in een aluminium schaaltje 3 à 4 min. op een matig warme barbecue.
-
Meng de aardappelen met de zoete puntpaprika, de snoeptomaatjes, de tuinkers en de courgetteschijfjes. Besprenkel met de kruidenolie.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
BEREIDING IN DE KEUKEN (25 min.)
-
Schil de aardappelen en snij in blokjes van 3 cm. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Verwijder intussen de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika en snij in reepjes. Snij de courgette in schijfjes van 1/2 cm dik. Snij de snoeptomaatjes in 2.
-
Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers 1 helft.
-
Meng de lookboterkruiden met de citroenzeste, het citroensap en 3 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout.
-
Bereiding:
-
BEREIDING OP DE BARBECUE (± 10 min.)
-
Bestrijk de courgetteschijfjes met 1 eetl. olijfolie. Bak in een klemrooster of in een aluminium schaaltje 3 à 4 min. op een matig warme barbecue.
-
Meng de aardappelen met de zoete puntpaprika, de snoeptomaatjes, de tuinkers en de courgetteschijfjes. Besprenkel met de kruidenolie.