Frisse aardappelsalade met gegrilde courgette
Frisse aardappelsalade met gegrilde courgette

Frisse aardappelsalade met gegrilde courgette

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 243 kcal
Vet 10.4 g
Verzadigd vet 1.5 g
Koolhydraat 30.1 g
Suiker 8.4 g
Vezel 4.2 g
Eiwit 4.8 g
Zout 0 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. BEREIDING IN DE KEUKEN (25 min.)
  3. Schil de aardappelen en snij in blokjes van 3 cm. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  4. Verwijder intussen de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika en snij in reepjes. Snij de courgette in schijfjes van 1/2 cm dik. Snij de snoeptomaatjes in 2.

  5. Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers 1 helft.

  6. Meng de lookboterkruiden met de citroenzeste, het citroensap en 3 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout.

  7. Bereiding:
  8. BEREIDING OP DE BARBECUE (± 10 min.)
  9. Bestrijk de courgetteschijfjes met 1 eetl. olijfolie. Bak in een klemrooster of in een aluminium schaaltje 3 à 4 min. op een matig warme barbecue.

  10. Meng de aardappelen met de zoete puntpaprika, de snoeptomaatjes, de tuinkers en de courgetteschijfjes. Besprenkel met de kruidenolie.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. BEREIDING IN DE KEUKEN (25 min.)
  3. Schil de aardappelen en snij in blokjes van 3 cm. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  4. Verwijder intussen de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika en snij in reepjes. Snij de courgette in schijfjes van 1/2 cm dik. Snij de snoeptomaatjes in 2.

  5. Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers 1 helft.

  6. Meng de lookboterkruiden met de citroenzeste, het citroensap en 3 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout.

  7. Bereiding:
  8. BEREIDING OP DE BARBECUE (± 10 min.)
  9. Bestrijk de courgetteschijfjes met 1 eetl. olijfolie. Bak in een klemrooster of in een aluminium schaaltje 3 à 4 min. op een matig warme barbecue.

  10. Meng de aardappelen met de zoete puntpaprika, de snoeptomaatjes, de tuinkers en de courgetteschijfjes. Besprenkel met de kruidenolie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 243 kcal
Vet 10.4 g
Verzadigd vet 1.5 g
Koolhydraat 30.1 g
Suiker 8.4 g
Vezel 4.2 g
Eiwit 4.8 g
Zout 0 g

Bekijk het recept digitaal