- Bewaar
- Bewaar
Frisse bulgursalade
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Kook de bulgur 20 à 25 min. gaar in 3 dl water samen met het bouillonpoeder.
-
Snipper intussen de peterselie fijn en snij de feta in blokjes. Hak de noten fijn.
-
Spoel de maïs onder koud water en laat uitlekken.
-
Meng de ingrediënten voor de dressing onder elkaar.
-
Neem de bulgur van het vuur en laat even rusten. Doe daarna in een kom en laat afkoelen.
-
Snij intussen de wortelen, de peultjes en de prinsessenbonen in stukjes van max. 1/2 cm. Kook 2 à 3 min. in lichtgezouten water. Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken. Meng de groenten onder de bulgur.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika. Snij samen met de ongeschilde komkommer, de lente-uitjes en de halve rode ui in stukjes van 1/2 cm. Meng samen met de maïs onder de bulgur.
-
Werk de salade af met de fijngehakte peterselie, de fetablokjes, de noten en de pijnboompitten. Overgiet met de dressing.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Kook de bulgur 20 à 25 min. gaar in 3 dl water samen met het bouillonpoeder.
-
Snipper intussen de peterselie fijn en snij de feta in blokjes. Hak de noten fijn.
-
Spoel de maïs onder koud water en laat uitlekken.
-
Meng de ingrediënten voor de dressing onder elkaar.
-
Neem de bulgur van het vuur en laat even rusten. Doe daarna in een kom en laat afkoelen.
-
Snij intussen de wortelen, de peultjes en de prinsessenbonen in stukjes van max. 1/2 cm. Kook 2 à 3 min. in lichtgezouten water. Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken. Meng de groenten onder de bulgur.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika. Snij samen met de ongeschilde komkommer, de lente-uitjes en de halve rode ui in stukjes van 1/2 cm. Meng samen met de maïs onder de bulgur.
-
Werk de salade af met de fijngehakte peterselie, de fetablokjes, de noten en de pijnboompitten. Overgiet met de dressing.