Frisse bulgursalade

Frisse bulgursalade

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 640 kcal
Vet 36.5 g
Verzadigd vet 11.3 g
Koolhydraat 50.4 g
Suiker 9 g
Vezel 11.3 g
Eiwit 21.6 g
Zout 1.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Kook de bulgur 20 à 25 min. gaar in 3 dl water samen met het bouillonpoeder.

  3. Snipper intussen de peterselie fijn en snij de feta in blokjes. Hak de noten fijn.

  4. Spoel de maïs onder koud water en laat uitlekken.

  5. Meng de ingrediënten voor de dressing onder elkaar.

  6. Neem de bulgur van het vuur en laat even rusten. Doe daarna in een kom en laat afkoelen.

  7. Snij intussen de wortelen, de peultjes en de prinsessenbonen in stukjes van max. 1/2 cm. Kook 2 à 3 min. in lichtgezouten water. Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken. Meng de groenten onder de bulgur.

  8. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika. Snij samen met de ongeschilde komkommer, de lente-uitjes en de halve rode ui in stukjes van 1/2 cm. Meng samen met de maïs onder de bulgur.

  9. Werk de salade af met de fijngehakte peterselie, de fetablokjes, de noten en de pijnboompitten. Overgiet met de dressing.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Kook de bulgur 20 à 25 min. gaar in 3 dl water samen met het bouillonpoeder.

  3. Snipper intussen de peterselie fijn en snij de feta in blokjes. Hak de noten fijn.

  4. Spoel de maïs onder koud water en laat uitlekken.

  5. Meng de ingrediënten voor de dressing onder elkaar.

  6. Neem de bulgur van het vuur en laat even rusten. Doe daarna in een kom en laat afkoelen.

  7. Snij intussen de wortelen, de peultjes en de prinsessenbonen in stukjes van max. 1/2 cm. Kook 2 à 3 min. in lichtgezouten water. Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken. Meng de groenten onder de bulgur.

  8. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika. Snij samen met de ongeschilde komkommer, de lente-uitjes en de halve rode ui in stukjes van 1/2 cm. Meng samen met de maïs onder de bulgur.

  9. Werk de salade af met de fijngehakte peterselie, de fetablokjes, de noten en de pijnboompitten. Overgiet met de dressing.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 640 kcal
Vet 36.5 g
Verzadigd vet 11.3 g
Koolhydraat 50.4 g
Suiker 9 g
Vezel 11.3 g
Eiwit 21.6 g
Zout 1.6 g

Bekijk het recept digitaal